Ce să faci cu vinetele la început pentru ca salata să nu iasă amară. Trucul bucătarilor de top

Secretul care transformă salata radical
Ce să faci cu vinetele la început pentru ca salata să nu iasă amară. Trucul bucătarilor de top

Salata de vinete este unul dintre cele mai populare și des făcute preparate. Este delicioasă, se prepară rapid și este ideală pentru orice anotimp. Totuși, deși este ușor de pregătit, multe gospodine dau greș, iar salata de vinete iese amară. În acest articol îți vom explica ce și cum să faci pentru a obține o salată de vinete pufoasă și gustoasă!

Cum să salvezi salata de vinete

Consumate în sezonul potrivit, vinetele oferă o cantitate de substanțe nutritive unice, de care orice persoană are nevoie pentru o sănătate de fier. Vinetele sunt foarte bogate în fibre și ajută în curele de slăbire, având un procentaj caloric foarte scăzut. Fibrele se deplasează lent prin tractul digestiv și dau senzația de plin, ceea ce este un real ajutor, mai ales în perioada postului.

Salata de vinete este una dintre cele mai iubite salate din lume. Se prepară foarte ușor, ține de foame și nu cade greu la stomac. Uneori, însă, iese amară fără să îți dai seama. Nu trebuie să o arunci la gunoi atunci când sesizezi că gustul nu este cel sperat, căci există un truc care te poate ajuta să salvezi preparatul. Tot ce trebuie să faci este sa adaugi un ingredient banal, pe care îl folosesc chiar și bucătarii de top. Este vorba mai exact despre zeama de lămâie. Acest ingredient poate salva rapid salata de vinete amară, deoarece îi va îmbunătăți rapid gustul. De asemenea, pentru a fi sigură ca vinetele nu ies amare, poți să le tai felii și să le ții 30 de minute în lapte.

Cât poți ține vinetele la congelator

Vinetele coapte sunt legume pe care multe persoane aleg să le depozitele în congelator pentru a le putea folosi în anotimpurile ce urmează. Totuși, ele nu se țin la congelator foarte multe luni, deoarece, în timp, acestea își pierd proprietățile benefice pentru sănătate. O porție de vinete coapte, atunci când este băgată la congelator, își pierde aproximativ 25% din substanțele minerale. Așadar, n u ar trebui ținute în congelator mai mult de 6 luni. Aceste legume nu trebuie gătite în mult ulei sau adăugate în prăjeli, pentru că au o capacitate mare de a absorbi grăsimile și sunt greu de digerat mai apoi.

Dacă te-ai hotărât să coci vinetele și să le pregătești pentru iarnă, trebuie să ții cont de unele indicații. Culoarea vinetelor potrivite trebuie să fie uniformă și strălucitoare și să nu prezinte adâncituri sau puncte negre. De asemenea, cele mai rezistente vinete sunt cele alese la început de sezon. Ulterior, semințele din vinete cresc prea mult și le schimbă gustul, devenind mai acre.

 

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
6 16 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *