Atunci când muncești, este imposibil să nu greșești. La fel și atunci când gătești. Ți s-a întâmplat vreodată să pui prea multă sare în ciorbă? Ei bine, dacă da, află că nu trebuia să arunci preparatul. Acesta ar fi putut fi salvat cu ajutorul unui truc banal. Da, ai auzit bine! Iată cum poți repara ciorba care iese prea sărată. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a spus clar!
Cu siguranță ți s-a întâmplat, la un moment dat, să faci o ciorbă prea sărată. Ei bine, dacă vei mai face vreodată această greșeală, să ştii că există o rezolvare simplă. Nu trebuie să arunci preparatul la coșul de gunoi, ci poți să îl repari foarte ușor cu ajutorul acestui truc banal.
”Când gătești mai și greșești. Însă din greșeli învățăm și acumulăm experiență…ca data viitoare să ne fie mai ușor! Împărtășesc cu voi câteva secrete care dau rezultate în bucătărie:
Ați făcut o mâncare sau un sos în care ați scăpat din greșeală prea multă sare? Nu-i problemă, puneți un cartof crud în cratiță și lăsați-l câteva minute, excesul de sare va dispărea!”, a dezvăluit nutriționistul Mihaela Bilic în mediul online.
Sarea pe care o consumăm, pe care o numim în mod normal sare de masă, este formată din două minerale: sodiu și clorură. Organismul nostru are nevoie de o anumită cantitate de sodiu pentru buna funcționare. Potrivit specialiștilor, el contribuie la sistemul nervos, la mușchi și nu numai.
Totodată, sodiul ajută la echilibrarea fluidelor prezente în organism. Însă, atunci când consumăm mai multă sare decât este necesar, rinichii, care sunt organele însărcinate cu filtrarea lichidelor înainte de a intra în sânge, pot eșua și nu-și pot face treaba, iar acel exces de sodiu ajunge în sânge.
Când se întâmplă acest lucru, una dintre consecințe este hipertensiunea arterială, care la rândul ei poate provoca alte probleme de sănătate. De aceea, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă să consumați mai puțin de 5 grame de sare pe zi.
Tot Mihaela Bilic le-a dezvăluit internauților și cum se taie ceapa, fără a vărsa lacrimi. ”Băgați ceapa tăiată în două timp de 10 minute la congelator și adio lacrimi!”, a spus medicul nutriționist.
”Ouăle puse la fiert au mereu coaja crăpată? Avem ac de cojocul lor! Înțepați-le înainte de fierbere cu un ac și coaja va rămâne intactă. Peștele afumat sau jambonul sunt prea sărate? Se rezolvă cu un pic de lapte! Țineți-le în lapte rece timp de 30 de minute și ați rezolvat problema!
Ați rămas fără gălbenuș de ou și nu știți cu ce să ungeți produsele de patiserie înainte să le băgați la cuptor? Cafeaua rece întinsă cu pensula ajută aluatul să se rumenească spectaculos!”, a mai adăugat Mihaela Bilic.
Citește și Nu mai lăsa niciodată oala cu ciorbă pe aragaz, ca să se răcească. Ce pericol ascunde acest obicei!