Ce să faci dacă bulionul a prins mucegai. Trucul simplu și la îndemână care îl repară

Cum salvezi bulionul dacă a prins mucegai
Ce să faci dacă bulionul a prins mucegai. Trucul simplu și la îndemână care îl repară

Pe timpul iernii, bulionul este nelipsit din cămara gospodinelor. El dă culoare și gust mâncărurilor. În plus, conține și numeroase vitamine și minerale bune pentru organismul uman. Totuși, se întâmplă uneori ca bulionul să prindă mucegai. Multe gospodine au această problemă, dar vestea bună este că există o rezolvare. Iată cum poți repara bulionul!

Cum scapi de mucegaiul din bulion

Odată ce ai deschis borcanul cu bulion, acesta trebuie pus la rece. Însă, se întâmplă ca uneori să uiți de el, iar apoi să observi că mucegaiul și-a făcut apariția. Totuși, acesta apare, inevitabil, după o anumită perioadă de timp, dar vestea bună este că nu trebuie să arunci bulionul la gunoi.

Din fericire, un ingredient pe care cu siguranță îl ai în bucătărie te va ajuta să-l repari. Este vorba despre banalul zahăr. Mai exact, tot ceea ce trebuie să faci este deschizi borcanul cu bulionul care a prins mucegai și să pui deasupra o lingură de zahăr. Nu numai că acest ingredient îl va repara, ci chiar îl va ajuta să reziste mai mult timp și să nu mai prindă floare.

Te-ar mai putea interesa și Cum se pun murăturile asortate la borcan. Ordinea corectă după o rețetă veche pentru o multitudine de gusturi si arome!

Motivul pentru care apare mucegaiul

Mucegaiul le dă mari bătăi de cap gospodinelor care au conserve și legume sau paste depozitate în borcane. Cu siguranță ai auzit pe cineva, la un moment dat, care se plânge de această problemă sau poate că te-ai confruntat chiar tu cu ea.

Fie că vorbim despre borcane de dulcețuri, de zacuscă sau de bulion, aceste preparate capătă o floare de mucegai, după o anumită perioadă de timp, chiar dacă sunt puse la rece în frigider. Iată, mai jos, câteva motive pentru care se formează mucegaiul în ceea ce privește bulionul:

  • Roșiile au fost prea verzi sau prea coapte;
  • Tomatele au avut părți putrezite, mucegăite sau alterate care nu au fost îndepărtate;
  • S-a folosit sare iodată;
  • Borcanele nu au fost sterilizate corect.

Te-ar mai putea interesa și Cu ce trebuie să ungi borcanele înainte de a pune murăturile în ele. Secretul femeilor de la țară pentru un gust deosebit!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.8 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *