În timpul verii, țânțarii ne pot da mari bătăi de cap. Pe lângă bâzâitul lor supărător, aceștia ne pot produce multiple iritaţii la nivelul pielii și asta nu e tot. Prin mușcăturile de țântari sunt transmise și câteva boli, precum Febra Galbenă, Malaria, Febra West Nile, Encefalita, Limfatica și Filarioza. De aceea, este indicat să iei măsuri urgente după ce te-a înțepat un țânțar. Iată ce trebuie să faci neapărat!
Înainte de toate, este important de precizat că doar țânțarii femele mușcă. Ele fac acest lucru atunci când trebuie să producă ouă. Pe măsură ce insecta extrage sângele, ea își injectează saliva în piele.
Ulterior, apar reacțiile corpului, mai exact vedem cum zona începe să se umfle, să se înroșească și simțim mâncărime. Cum scăpăm de această mâncărime enervantă?
Ei bine, putem folosi alcoolul medicinal și loțiunile pe bază de calamină. Acestea au rolul de a ameliora simptomele. De asemenea, există și un remediu natural prin care simptomatologia produsă de mușcăturile de țânțari poate fi redusă.
El constă în aplicarea pe zona afectată a unui pliculeț de ceai verde, umezit și răcit foarte bine. Totodată, specialiștii susțin că și mierea de albine poate fi utilizată pentru proprietățile sale antibacteriene.
Citește și Cum scapi de țânțarii din grădină. Este aliatul ideal, trucul care îți va fi de folos în această vară!
Tot experții susțin că și aloe vera poate trata afecțiunile pielii, inclusiv psoriazisul. Ea are o gamă largă de utilizări posibile. Gelul din interiorul frunzelor plantei se poate aplica direct pe piele pentru a ameliora arsurile, degerăturile și herpesul oral.
Totodată, unele cercetări asupra șobolanilor au demonstrat că Aloe littoralis, care este o rudă apropiată a aloe vera, ar putea avea proprietăți antiinflamatorii și de vindecare a rănilor.
Oamenii de știință au descoperit că această plantă ar putea ajuta la reducerea inflamației cauzate de mușcăturile de țânțari, iar aplicarea gelului ar putea, de asemenea, calma zona.