Nu există român care să nu fi mâncat cel puțin o dată în viață mămăligă, celebrul preparat făcut din mălai. Nu este deloc dificil de obținut, dar cu toate astea, adesea, întâmpinăm unele dificultăți atunci când o pregătim. Gospodinele de la țară au, însă, un truc genial care te va ajuta să faci mămăliga perfectă. Așa va ieși gustoasă și va avea o textură cremoasă!
Mămăliga este consumată de românii din toate colțurile țării în orice sezon. Indiferent de anotimp, acest preparat delicios poate fi pus pe masă în locul pâinii, iar alături de o porție de sarmale, o să te lingi pe degete.
Cu siguranță îți vei încânta papilele cu gustul său delicios și plin de savoare. Dacă deja ți-am făcut poftă și vrei să o prepari, află că rețeta nu este deloc una complicată, dar chiar și așa, multe persoane au probleme atunci când vor să facă mămăliga.
Ca să obții un rezultat perfect, gospodinele de la țară recomandă să cerni mălaiul printr-o sită foarte fină înainte de a-l pune la fiert. Așa mămăliga va ieși cremoasă și gustoasă.
Gospodinele de la țară au mai oferit câteva sfaturi pentru a obține o mămăligă delicioasă. Potrivit acestora, atunci când pui apa la fiert cu sare, ar trebui să presari în apă și puțină făină.
Pentru a adăuga și restul de făină, nu trebuie să aștepți ca apa să dea în clocot. De fapt, pentru a nu se forma enervantele cocoloașe, ar trebui să pui mălaiul chiar înainte ca apa să dea în fiert.
De asemenea, gospodinele de la țară susțin că mălaiul nu trebuie pus dintr-o dată, ci treptat, în timp ce se amestecă. Astfel, vei obține o mămăligă fină și fără cocoloașe.
Citește și De ce se pune ulei la mămăligă, de fapt. Gospodinele de la țară îl folosesc de mulți ani!
Gospodinele cu experiență spun că acest preparat trebuie să fiarbă între 25 și 30 de minute. În plus, trebuie neapărat respectate proporțiile, și anume o măsură de făina la trei de apă.
Când mămăliga este gata, ea trebuie răsturnată pe un fund de lemn. Acesta este perfect, fiindcă absoarbe surplusul de lichid din preparat. Spor la treabă și poftă bună!
Citește și Nu mai fierbe mămăliga în apă. Trucul secret care o face cremoasă și gustoasă. Așa rămâne moale și a doua zi!