Ce să nu plantezi niciodată lângă castraveți. Îți poate strica toată recolta

Reguli clare de care trebuie să ții cont în grădină
Ce să nu plantezi niciodată lângă castraveți. Îți poate strica toată recolta

Vrei o recoltă bogată de castraveți? Înainte de a-i planta și a le alege locul în grădină, asigură-te că ții cont de câteva reguli. Spre exemplu, este bine să știi ce să nu plantezi niciodată lângă castraveți. Este important să știi astfel de detalii pentru a nu te confrunta cu surprize neplăcute ulterior.

Reguli pentru grădină. Ce să nu plantezi niciodată lângă castraveți

Castraveții sunt preferați de foarte mulți oameni, fie că sunt puși la murat, fie amestecați cu alte legume în salată sau consumați în combinație cu roșii și brânză. În ultimii ani tot mai mulți români păstrează o mică parte din grădină pentru a cultiva legume și castraveții se află printre ele.

Ceea ce nu știu mulți dintre ei este faptul că pentru a avea o recoltă bogată de castraveți e nevoie să știi ce „vecini” poți alege pentru ei. Castraveții cresc foarte bine lângă anumite culturi și se pot îmbolnăvi lângă altele.

Specialiștii spun ce nu ar trebui să plantezi niciodată lângă castraveți, fie că e vorba de grădină sau solar. Pe această listă sunt incluse toate tipurile de dovleci, pepeni, dar și roșiile sau vinetele. Castraveții nu fac pereche bună nici cu morcovii deoarece ambele plante au nevoie de mulți nutrienți din sol, ceea ce ar însemna că ar duce o luptă între ele pentru supraviețuire. Nu se recomandă nici plantarea ridichilor lângă castraveți. Dacă vrei totuși să pui și câteva ridichi le poți planta la marginea zonei cu castraveți, astfel încât aceste rădăcinoase să nu le aglomereze sistemul radicular. Sfatul este valabil și în cazul sfeclei.

Totodată, nici cartofii nu sunt o alegere prea bună. Sunt două culturi sensibile, susceptibile la mână, ceea ce poate afecta randamentul plantelor. Ardeii sunt și ei pe listă. Ambele legume preferă un climat calmd, lipsit de curenți, dar au nevoie de condiții diferite pentru a crește. Aceeași situație este și în cazul roșiilor.

Ce poți planta lângă castraveți?

Cei mai buni vecini ai castraveților sunt ceapa, usturoiul, porumbul, căpșunile, varza, mazărea sau floarea soarelui.

Vezi și – Trucul pentru a obține o recoltă triplă de castraveți pe o suprafață mică. Cum trebuie să-i plantezi, de fapt

Când și cu ce trebuie să stropești castraveții

Pe lângă îngrășămintele din comerț și substanțele chimice care apără grădina de insecte, există și ingrediente naturale care ajută recolta să devină tot mai bogată. Surprinzător, sunt la îndemâna oricui. Este vorba despre cojile de ouă, urzicile și ceaiul negru.

Cum să pregătești îngrășământ natural

Pentru îngrășământul cu coji de ouă ai nevoie de: un borcan de 3 litri, iar în 1/3 din cantitatea sa o vei umple cu coji de ouă, adăugând apoi apă. Se lasă la infuzat pentru trei zile. Se va observa în aceste zile un miros neplăcut de sulf. Compoziția se strecoară și se folosește apoi la răsaduri.

Dacă vrei să folosești urzici ai nevoie de: 50 de grame de urzici, peste care adaugă apă fierbinte și lași două zile la infuzat. Strecoară apoi totul și folosește infuzia la răsadurile de roșii și castraveți.

În cazul ceaiului negru ai nevoie de 100 de grame de frunze de ceai negru peste care torni trei litri de apă. Se lasă la infuzat timp de trei zile. Soluția se va dilua și ea în alți cinci litri de apă, cu care vei putea uda răsadurile.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.9 32 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *