Salata de boeuf este unul dintre preparatele festive care nu lipsesc de pe mesele românilor. Este gustoasă, sățioasă și se pregătește mai ales de sărbători, iar pentru a avea un gust desăvârșit este foarte important ce rețetă alegi să urmezi. Care este ingredientul care îi poate strica gustul și de care ar trebui să te ferești.
Printre preparatele pe care românii le pun pe masă de Crăciun, Revelion sau Paște se numără și salata de boeuf. Deși aparent se face simplu, din câteva legume fierte, carne, murături și maioneză, acest preparat are câteva secrete pentru a avea un gust desăvârșit. Sunt importante proporțiile, dar și ingredientele alese.
Dacă unele ingrediente precum mazărea, de exemplu, pot fi omise, ei bine maioneza este esențială. Aceasta are rolul de a lega compoziția și de aceea poate fi considerată ingredientul-cheie din acest preparat. Chiar dacă o poți cumpăra din comerț, cea mai bună maioneză pentru salata de boeuf este cea făcută în casă. Maioneza cumpărată sau cea vegetală pot strica gustul preparatului.
Și castraveții murați și gogoșarii influențează rezultatul final. Înainte de a-i pune în salată, gustă pentru a verifica dacă sunt prea acri sau prea sărați. Îi poți lăsa o jumătate de oră în apă rece, dacă este cazul, pentru a scăpa de excesul de sare și de oțet.
Ingrediente:
Pentru maioneză:
Mod de preparare:
Pune la fiert carnea de vită în apă cu puțină sare. Separat, fierbe morcovii întregi, o jumătate de țelină și cartofii cu tot cu coajă. Toacă gogoșarii și castraveții cubulețe și pune-i într-o sită, pentru a se scurge excesul de saramură. După ce morcovii, cartofii și țelina s-au răcit, curăță cartofii și taie legumele cubulețe.
Citește și: Ce trebuie să faci dacă ți se taie maioneza. Secretul pentru o textură cremoasă
Când carnea s-a răcit, tai-o și pe ea cubulețe sau fâșii. Pune toate ingredientele într-un vas încăpător și ocupă-te de maioneză. Pune gălbenușurile într-un bol și adaugă uleiul puțin câte puțin. Amestecă folosind o lingură de lemn sau mixerul, până când termini de încorporat uleiul. La final adaugă zeama de lămâie și muștarul.
Pune maioneza peste ingredientele tăiate cubulețe și amestecă. Adaugă sare și piper după gust și, dacă este nevoie, mai pune o lingură de muștar. Dacă vrei să ornezi salata de boeuf cu maioneză, va fi nevoie să faci o cantitate dublă.