Plantele de castraveți, Cucumis sativus fiind denumirea lor latinească, sunt ușor de cultivat, făcându-le grozave pentru grădinarii începători. Încercă plantarea însoțitoare pentru a ajuta la maximizarea eficienței și a sănătății culturii de castraveți din grădina ta. Iată așadar ce să plantezi lângă castraveți ca să ai recoltă bogată. Așa fac gospodarii de la țară, vor crește mari și frumoși.
Ce să plantezi lângă castraveți ca să ai recoltă bogată
Plantarea însoțitoare este o metodă de grădinărit testată în timp, care îmbogățește și protejează culturile vulnerabile. Fermierii și grădinarii plantează culturi specifice una lângă cealaltă pentru a descuraja dăunătorii, a atrage insecte benefice și pentru a stimula creșterea.
Anumite plante pot juca un rol important crescând recolta de castraveți, dacă sunt plantate în vecinătatea cestora. Acestea pot ajuta la dezvoltarea mediului înconjurător prin atragerea insectelor benefice, respingerea dăunătorilor și furnizarea de nutrienți pentru sol. Iată câteva plante pe care le poți planta lângă castraveți pentru a avea recolte bogate:
Mazărea: Mazărea poate fixa azotul în sol, îmbogățindu-l în nutrienți esențiali pentru creșterea sănătoasă a castraveților. De asemenea, mazărea oferă un suport vertical pentru castraveți să se înalțe, ajutându-i să se dezvolte.
Condurul doamnei sau condurași sau NASTURTIUM: sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a respinge dăunătorii. Planta poate ține departe insectele dăunătoare ale castraveților, contribuind la protejarea recoltei.
Gălbenele: Gălbenelele sunt una dintre cele mai populare plante însoțitoare, deoarece resping o mare varietate de dăunători, inclusiv afidele – un dăunător comun pe frunzele de castraveți.
Fasolea verde: Similar cu mazărea, fasolea verde fixa azotul în sol și poate crește fertilitatea solului. De asemenea, furnizează umbră și poate servi drept suport pentru castraveți.
Busuiocul: Busuiocul eliberează substanțe chimice care pot ajuta la respingerea unor dăunători. Plantează busuiocul lângă castraveți pentru a contribui la protejarea acestora.
Ridichi: Ridichile cresc rapid și pot fi plantate lângă castraveți pentru a acoperi solul și a ajuta la menținerea umidității.
Pe măsură ce temperaturile scad în sezonul rece, proprietarii de plante de apartament se confruntă adesea cu o întrebare importantă: care dintre plantele lor pot…
Luna noiembrie este perioada perfectă pentru a aduce un strop de culoare și prospețime în casa ta, mai ales pe măsură ce zilele devin tot…
Așa fac gospodarii de la țară, vor crește mari și frumoși
Fenicul: Feniculul poate atrage insecte benefice, cum ar fi furnicile și păianjenii, care pot ajuta la controlul dăunătorilor.
Ceapă verde: Plantează ceapă verde sau ceapă cățărătoare lângă castraveți pentru a respinge dăunătorii.
Dovleceii sau dovlecii de vară: Aceștia pot fi plantați lângă castraveți deoarece sunt membri ai aceleași familii botanice și pot împărți resurse și condiții de creștere similare.
Salata: Salata poate acoperi solul si umiditatea. De asemenea, poate proteja castraveții tineri de soarele direct prea intens.
Tărâțele de orez: Dacă le ai la dispoziție, tărâțele de orez pot fi folosite ca mulci în jurul plantelor de castraveți. Acestea rețin umiditatea, împiedică creșterea buruienilor și protejează rădăcinile de căldură excesivă.
Porumb: Poți folosi tulpinile de porumb ca spaliere naturale pentru castraveți, ceea ce este o modalitate excelentă de a economisi spațiu și de a maximiza eficiența grădinii. Asigură-te că utilizezi o varietate de castraveți care rămâne mică și ușoară, altfel tulpinile voastre de porumb nu le vor putea susține. În schimbul sprijinului, curpenul de castraveți va servi ca mulci natural sub tulpinile de porumb, reținând umiditatea și ținând departe buruienile.
Mărar: Mărarul este o plantă aromatică populară de plantat într-o grădină, deoarece atrage insecte benefice, cum ar fi polenizatorii și viespii paraziți, care vă vor ajuta la polenizarea castraveților și la menținerea nivelului altor dăunători din grădină. Mulți grădinari cred că mărarul îmbunătățește și aroma castraveților maturi. Ai grijă totuși la alte ierburi aromatice – alte ierburi precum salvie și menta au un miros și o aromă foarte puternice și pot afecta aroma castraveților tăi.
Este important să experimentezi și să observi cum interacționează diferitele plante în grădină. Nu toate asocierile pot funcționa în mod optim în orice mediu, dar testarea și ajustarea pot ajuta la descoperirea celor mai bune combinații pentru recolta ta de castraveți.