Ce să plantezi neapărat lângă roșii ca să obții o recoltă bogată. Așa făceau mereu bunicii ca să fie dulci și suculente

Sfaturi numai bune de pus în practică
Ce să plantezi neapărat lângă roșii ca să obții o recoltă bogată. Așa făceau mereu bunicii ca să fie dulci și suculente

Recolta de roșii este foarte importantă pentru orice gospodină, căci acestea sunt consumate pe tot parcursul verii și al toamnei. Pentru a fi cât mai dulci, suculente și rezistente, fiecare persoană are propriile trucuri pentru a le ajuta. Vei vedea mai jos ce să plantezi lângă roșii pentru a te asigura că vei avea o recoltă bogată.

Truc pentru o recoltă de roșii bogată. Ce să plantezi lângă ele

Specialiștii recomandă ca lângă roșii să se planteze usturoi. Plantele de usturoi protejează tomatele de afide, acarieni și muștele albe. De asemenea, reduc pătarea cafenie a frunzelor de tomate. La rândul lor, tufele de roșii reduc probabilitatea infecției cu crusta pe usturoi.

Cum trebuie plantate? Cel mai bine este ca lotul de usturoi să fie așezat la cel puțin jumătate de metru de roșii. Usturoiul poate fi plantat lângă roșii atât în seră sau solar, cât și în câmp deschis, în grădină.

Citește și – Ce să nu plantezi lângă vița-de-vie. Se vor strica toți struguri. Toata recolta va fi distrusă

Ce alte plante sunt ajutate dacă plantezi usturoi lângă ele

Castraveți – există grădinari care spun că plantarea usturoiului lângă castraveți aduce beneficii. Cultura este protejată de afide și de alți dăunători. Este indicat însă ca usturoiul și castraveții să nu fie totul plantați foarte aproape, ci se recomandă să lași o jumătate de metru distanță între cele două culturi.

Varză – usturoiul protejează căpățânile de varză de afide, purici, crucifere, omizi. De asemenea, usturoiul îmbunătățește imunitatea plantelor. Datorită faptului că au sisteme radiculare diferite, culturile de usturoi și varză nu concurează pentru hrana din sol.

Cartofi – în general, gândacul de cartofi (Colorado și Phytophthora) provoacă foarte mult rău cartofilor. Aceste probleme pot fi reduse la minimum dacă vei planta căței de usturoi între rândurile de cartofi. Acesta va avea același efect și asupra vinetelor și ardeilor.

Căpșuni – se spune că aceste fructe și usturoiul chiar fac casă bună împreună. Fitoncidele vor avea un efect benefic asupra căpșunilor de grădină, deoarece vor dispărea limacșii, acarienii de păianjen și larvele. De asemenea, la căpșunile lângă care a fost plantat usturoi va scădea incidența putregaiului cenușiu, scrie agrointel.ro.

Ce să nu plantezi lângă usturoi

Nu toate plantele se simt bine dacă în apropierea lor este plantat usturoi. Între acestea se numără cele din familia leguminoaselor, cum sunt fasolea sau mazărea. De asemenea, nu ar trebui să crească lângă usturoi nici pătrunjelul sau salvia. Se inhibă creșterea reciprocă și concurează pentru resursele din sol.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
8.2 70 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *