Gunoiul menajer este adesea sursa principală de mirosuri neplăcute din casă și poate deveni o problemă persistentă în gospodărie, afectând calitatea aerului și confortul general. Evident că prima soluție este să scapi de gunoi cât mai repede, dar mai sunt și alte metode simple de a îndepărta mirosurile urâte. Iată ce trebuie să presari în coșul de gunoi pentru a scăpa de mirosul neplăcut. Acest truc simplu te va ajuta să îți reîmprospătezi rapid aerul din locuință.
Mirosul neplăcut pe care gunoiul menajer îl împrăștie poate crea disconfort în locuință. Gospodinele pot apela la diverse trucuri pentru a scăpa de el și a reda ambientului un aer proaspăt.
Citește și: Nu mai arunca cojile de banane la gunoi. Sunt aur curat, 10 moduri uimitoare de a le folosi în casă
Una dintre modalitățile prin care poți scăpa de mirosul neplăcut de gunoi este să așezi în partea inferioară a coșului sau găleții un plic de filtru de cafea umplut cu bicarbonat de sodiu și legat în partea superioară cu ață.
Pentru a elimina bacteriile care pot găsi un mediu prielnic de dezvoltare în coșul de gunoi, poți pulveriza dezinfectant sau înălbitor. Chiar dacă mirosul acestor substanțe nu este prea plăcut, totuși nu se compară cu cel al gunoiului.
Și nisipul pentru litiera pisicii te poate ajuta să elimini mirosurile urâte care provin din gunoiul menajer. Tot ce trebuie să faci este să pui un strat de nisip pe fundul coșului de gunoi. Pe lângă faptul că va absorbi mirosul neplăcut al gunoiului, nisipul va atrage și umezeala lăsând astfel un miros mai plăcut în zona coșului. Trebuie să fii însă atent să schimbi nisipul în mod regulat. Atunci când observi că s-a umezit, îl poți schimba cu altul curat. Dar chiar dacă nu a tras umezeală sau gunoiul este mai uscat, tot trebuie să îl schimbi o dată pe săptămână.
Citește și: Nu mai arunca la gunoi capsulele de cafea. 10 moduri uimitoare de a le folosi în casă, sunt aur curat
Poți utiliza, de asemenea, boabe de cafea sau cafea măcinată pentru a îndepărta mirosul neplăcut al gunoiului. Tot ce trebuie să faci este să pui câteva boabe într-un plic de filtru și să îl închizi foarte bine. Cafeaua va absorbi mirosurile urâte și, în plus, va emana o aromă pe care cu toții o îndrăgim.
Așa cum spuneam, coșul de gunoi este un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor, care duc la descompunerea alimentelor și implicit la apriția mirosurilor neplăcute. Pentru a evita aceste neplăceri, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să arunci gunoiul mai des.
Apoi, încearcă să colectezi gunoiul cât de cât selectiv, iar resturile care se pot deteriora repede să le duci afară cât mai rapid.
Spre exemplu, cojile și cotoarele fructelor sau legumelor, cojile de ouă sau resturile de la masă sunt foarte perisabile și se pot deteriora mai repede dacă stau împreună și eventual la căldură. Ce poți face este să le pui într-o pungă separată de care să scapi imediat ce ai terminat de pregătit masa.