Primăvara este anotimpul în care în grădini se plantează răsadurile și florile, iar pentru a avea o recoltă bogată, este nevoie ca acestea să fie îngrijite corespunzător. Pe lângă udarea frecventă și condiții de mediu favorabile, plantele au nevoie să se dezvolte liber și să nu fie înconjurate de buruieni, care iau mare parte din substanțele nutritive din sol. Iată ce să presari în grădină pentru a scăpa de buruieni!
Dacă vrei să ai o grădină frumoasă și roditoare, trebuie să ții cont de anumite reguli. În primul rând, plantele au nevoie de soare și temperaturi favorabile, dar și de apă suficientă pentru a se dezvolta corespunzător. Chair dacă le asiguri aceste condiții, creșterea lor poate fi perturbată de buruienile care cresc în jurul lor și care preiau o parte din nutrienții din sol.
Citește și: Ce să plantezi lângă trandafiri. Secretul pe care trebuie să-l știi, așa vei avea o grădină ideală
Pentru a elimina buruienilor, poți apela la soluții chimice din magazinele specializate, însă ai și remedii naturale la îndemână. Unele ingrediente din gospodărie te pot ajuta să scapi de plantele care cresc sporadic în mod natural, fără să le afecteze pe cele pe care vrei să le cultivi.
Oțetul este unul dintre aceste ingrediente la îndemână și cu eficiență dovedită. Dizolvă un litru de oțet în doi litri de apă și pulverizează soluția pe sol. O poți folosi și ca metodă de prevenție, înainte de a planta răsadurile, dar și pe zonele pe care au crescut buruieni.
Un alt ingredient eficient este mălaiul. Acesta nu distruge buruienile la fel ca oțetul, însă le oprește procesul de creștere, astfel încât acestea se vor usca și le vei putea smulge ușor. Secretul este conținutul mare de gluten din mălai.
Nu doar buruienile afectează creșterea plantelor, ci și insectele. Dăunătorii din pământ mănâncă rădăcinile plantelor, dar atacă și legumele care cresc în interiorul solului, precum morcovii, cartofii, păstârnacul, țelina, hreanul, ceapa și usturoiul.
Pentru a scăpa de insectele care atacă aceste plante, presară bicarbonat de sodiu pe sol, apoi udă pământul. Bicarbonatul este unul dintre cele mai eficiente ingrediente împotriva insectelor care atacă plantele, iar pentru a-și face efectul cât mai repede, este nevoie ca solul să fie udat.
În plus, spre deosebire de soluțiile chimice anti-insecte și anti-buruieni, bicarbonatul are avantajul că este natural și nu este periculos pentru sănătate.