Ce să presari în grădină toamna pentru recolte duble anul viitor. Solul redevine mai fertil, e trucul grădinarilor profesioniști

Iată ce să presari în grădină toamna pentru recolte duble anul viitor!
Ce să presari în grădină toamna pentru recolte duble anul viitor. Solul redevine mai fertil, e trucul grădinarilor profesioniști

Pentru o grădină frumoasă și plante sănătoase, este nevoie de multă muncă, însă la final satisfacția este enormă. În această perioadă, cu toate că temperaturile au mai scăzut, gospodarii au de lucru în grădină. Ei trebuie să pregătească solul pentru sezonul următor. Iată ce să presari în grădină pentru a te bucura de recolte duble anul viitor!

Cum să ai un sol fertil? Așa grădina ta va arăta impecabil

Solul fertil este esențial pentru ca plantele să crească ușor și fără probleme. Pentru a-l menține într-o stare bună, este necesar să-l îngrijești cu atenție, dar asta nu este suficient.

Dacă vrei să ai parte de recolte bogate anul viitor, mai trebuie să apelezi la un truc genial. Concret, trebuie să presari făină pe sol. Însă, nu este vorba despre acea făină pe care o folosești la prepararea prăjiturilor, ci despre făină de dolomită.

Truc incredibil pentru grădina ta

Conform grădinarilor experimentați, făina de dolomită este foarte bună pentru sol. Aceasta îl face să fie fertil, astfel că recoltele vor fi extrem de bogate. Totodată, pentru a obține un sol fertil, mai poți utiliza și îngrășăminte organice.

Acestea sunt formate din bălegar de grajd, dejecții de animale sau resturi vegetale. Mare grijă, însă, deoarece unele pot afecta plantele. De aceea, cel mai bine este să ceri sfatul unor specialiști.

Citește și Când se seamănă varza de toamnă. Secretul grădinarilor pentru o recoltă bogată!

La ce trebuie să fii atent

Înainte de a alege ce anume să presari peste sol, trebuie identificate produsele ce trebuie evitate pentru a nu dăuna plantelor, mai ales celor tinere. Iată produselor care fac mai mult rău decât bine culturilor tale:

  • Gunoiul de grajd proaspăt, frunzele verzi și alte reziduuri de plante proaspete. Mare grijă și la frunzele de ceai. Atunci când se descompun, acestea supraîncălzesc amestecul, ceea ce este periculos pentru rădăcinile plantelor tinere;
  • Argila. Această rocă sedimentară cu granulație fină face solul mai dens și mai greu, iar răsadurile se pot îmbolnăvi și chiar pot muri;
  • Rumegușul proaspăt și scoarța de copac zdrobită acidifică sprea mult solul.

Citește și Ingredientul neașteptat pe care să-l presari în grădină. Recolta de ardei și roșii va fi uriașă, toți vecinii vor dori să afle rețeta!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.4 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *