Morcovul este una dintre cele mai consumate legume, atât în stare crudă, cât și îmbinată într-o varietate mare de preparate culinare. Vara îi regăsim în orice grădină, însă iarna este nevoie să-i păstrăm în cămară sau la rece. Din păcate, de cele mai multe ori, aceștia se înmoaie și nu mai rămân proaspeți. Așadar, iată ce să presari în lada cu morcovi ca să rămână tari!
Morcovul este bogat în vitamine și antioxidanți și sărac în calorii. Cultura de morcovi nu este deloc una pretențioasă, dar păstrarea acestora poate fi o mare bătaie de cap pentru gospodine. Morcovii au un gust uimitor de crocant atunci când sunt consumați cruți, dar tind să se înmoaie dacă nu sunt depozitați așa cum trebuie. În materialul de mai jos, vă arătăm ce să presari în lada cu morcovi ca să rămână tari și proaspeți pentru o lungă perioadă de timp.
În primul rând, morcovii trebuie tăiați corect pentru a rezista până la primăvară. Experții recomandă ca aceștia să fie păstrați într-o pivniță rece, însă dacă acest lucru nu este posibil, ei pot fi puși și într-o ladă. Dacă este prea cald, iar morcovii au încolțit, atunci este bine să tăiați partea de sus a legumelor.
Tăietura morcovilor trebuie uscată timp de câteva ore, dar puteți presăra și cărbune activ sau cenușă peste tăietura acestora. În acest mod, morcovii nu vor mai încolți și se vor menține tari.
Un alt truc este să-i depozitați într-o ladă cu nisip umed. Tot ce trebuie să faceți este să puneți morcovii în nisip într-un singur strat și să vă asigurați că nu sunt înghesuiți. Important este ca legumele să fie bine ascunși în nisip.
Congelarea morcovilor peste iarnă le permite să rămână proaspeți și crocanți. Puteți îngheța morcovi întregi sau chiar morcovi tăiați în bucăți mai mici. Băgați-i în pungi vidate și depozitați-i la congelator. Dacă vă asigurați că îi congelați corect, morcovii congelați se vor păstra proaspeți timp de aproximativ 8 până la 12 luni.