Ce să presari în tigaie pentru ca ouăle să nu se mai lipească atunci când le prăjești. Trucul genial al bucătarilor

Nu mai este nevoie să cumperi o tigaie nouă.
Ce să presari în tigaie pentru ca ouăle să nu se mai lipească atunci când le prăjești. Trucul genial al bucătarilor

Tigăile se pot deteriora în timp, pierzând din proprietățile lor antiaderente. Acest lucru poate duce la probleme atunci când pregătești diverse mâncăruri, deoarece ingredientele pot să se prindă de suprafața tigăii, afectând rezultatul dorit, iar acest lucru devine extrem de frustrant. Dacă încă nu ai resursele necesare pentru a achiziționa o nouă tigaie, îți oferim o soluție pentru a pregăti ouăle fără să se lipească.

Cum faci ca ouăle să nu se mai lipească în tigaie

Există un truc extrem de simplu care vă poate ajuta să scăpați de această problemă fără a fi nevoie să înlocuiți tigaia. Ei bine, aveți nevoie de un ingredient obișnuit pe care să-l adăugați în tigaie atunci când pregătiți ouăle, și anume, făina de grâu. Acest lucru nu va schimba nici consistența și nici gustul ouălor în timpul gătirii.

Ce să presari în tigaie pentru ca ouăle să nu se mai lipească atunci când le prăjești

Prin urmare, făina de grâu este un aliat excelent pentru a menține antiaderența tigăii și pentru a vă asigura că mâncărurile dvs. preparate în tigaie nu se vor lipi de aceasta.

Citește și: De ce să presari scorțișoară în soluția cu care speli parchetul. Casa va fi curată lună

Cum trebuie să procedezi

Pentru a aplica acest truc eficient și pentru a preveni lipirea ouălor de tigaie, vă sfătuim să urmați următorii pași:

  • Când tigaia este încă rece, adăugați o mică cantitate de ulei și puțină de făină de grâu.
  • Amestecați ușor uleiul și făina în tigaie.
  • Încălziți tigaia cu acest amestec până când uleiul începe să se încingă.
  • Adăugați ouăle în tigaie când uleiul este încins și vă garantăm că acestea nu se vor lipi de suprafața tigăii.

Vezi și: Ce să presari peste vinete înainte de a le băga la cuptor. Ingredientul care le face mult mai bune. Doar bucătarii de top știu secretul

Cum te ajută, de fapt, acest truc

Atunci când încălziți tigaia cu ulei, acesta acoperă întreaga suprafață a tigăii. Odată cu adăugarea făinii de grâu, aceasta se amestecă cu uleiul și formează o pastă subțire care acoperă suprafața tigăii. Acest strat de ulei și făină formează o barieră între ouă și suprafața fierbinte a tigăii, ceea ce împiedică ouăle să se lipească de tigaie.

În plus, acest truc va mai oferă un avantaj. Ei bine, adăugarea făinii de grâu în uleiul încins ajută și la reducerea stropilor de ulei care pot sări în timpul gătirii.

Te poate interesa și: Locul din casă în care să presari bicarbonat de sodiu pentru succes și bogăție. Vei atrage norocul mai repede

De obicei, când ouăle sunt adăugate peste uleiul încins, pot cauza stropirea cu uleiului fierbinte în toată bucătăria, ceea ce poate fi periculos, deoarece există riscul ca stropii încinși să sară pe dumneavoastră, lăsând la o parte faptul că uleiul produce pete. Astfel, făina de grâu ajută la absorbția excesului de umiditate din ouă și reduce formarea stropilor de ulei.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *