Ce să presari pe capacul borcanelor după ce ai pus gemul de prune. Gospodinele sunt înnebunite după acest truc

Iată cum trebuie să procedezi.
Ce să presari pe capacul borcanelor după ce ai pus gemul de prune. Gospodinele sunt înnebunite după acest truc

Gemul de prune este un desert delicios pe care multe dintre gospodine aleg să îl facă. Gustul său deosebit, textura fină și catifelată fac din gemul de prune unul dintre cele mai apreciate dulcețuri din cămară. Acest delicios amestec de fructe aromate și dulci este o bună modalitate de a păstra gustul verii pentru zilele reci de iarnă. Adesea, însă, atunci când dorim să desfacem un borcan cu gem, capacul acestuia se lipește. Pentru a scăpa de această neplăcere, poți apela la un truc genial. Iată ce să presari pe capacul borcanelor după ce ai pus gemul.

Ce să presari pe capacul borcanelor după ce ai pus gemul de prune

Toamna este sezonul recoltelor, al mâncărurilor bogate în calorii, al gemurilor de felul, perioada în care se pun murăturile, se prepară zacusca și dulceața.

Citește și: Cu ce se leagă gemul prea zemos. Gospodinele de la țară folosesc acest truc de sute de ani ca să se îngroașe

Adesea când preparăm dulceață sau gem, ne putem confrunta cu o situație neplăcută: capacul borcanelor se lipește și nu se poate dezlipi prea ușor. Dacă și tu ai observat acest lucru, ai la îndemână un truc genial care te poate scăpa de micile bătăi de cap.

Acesta presupune să presari făină pe capacul borcanelor. Mai întâi, trebuie să desfaci capacul și să îl speli cu un burete umed. Apoi, trebuie să îl ștergi foarte bine cu o lavetă din microfibră, astfel încât să nu rămână deloc umed.

Citește și: Cum să desfaci ușor borcanele cu murături. Nu îți trebuie cuțit, e cea mai simplă metodă

La final, presară făină în interiorul capacului. Vei observa că data viitoare când vei încerca să desfaci capacul pentru a savura o linguriță de gem sau dulceață, acesta nu se va mai lipi.

Trucul de mai sus a fost prezentant de gospodine în mediul online și a devenit viral.

Redă strălucirea bijuteriilor tale cu ajutorul făinii

Ești o iubitoare de bijuterii și din colecția ta nu lipsesc mărgelele, dar te ferești să le mai porți pentru că și-au pierdut strălucirea? Nu te îngrijora! Făina este cea care îți va salva podoabele preferate.

Tot ce trebuie să faci este să pui mărgelele într-o pungă de plastic cu zip și să torni peste ele o lingură de făină. Închide punga și amestecă bine ingredientul cu bijuteriile din interior, aproximativ 2-3 minute.

Făina va îndepărta praful și murdăria de pe colier, fără să deterioreze micile perluțe, sau să le afecteze luciul și le va reda strălucirea și frumusețea de altădată.

La final, scoate mărgelele din pungă și șterge-le cu o lavetă umedă. Vei vedea că bijuteriile tale vor fi ca noi!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *