Cartofii prăjiți sunt preparatul de care mai toată lumea este complet îndrăgostită. Fie că nu vrem să stăm prea mult în bucătărie, ori pentru că pur și simplu ne este poftă, cartofii prăjiți sunt alegerea excelentă în orice situație. Află că îi poți prepara și mai gustoși cu un truc simplu, preluat de la cei mai de renunme bucătari.
Cartofii ărijți se potrivesc cu o gamă largă de alte alimente. Cu carne, ouă sau brânză, acest fel de mâncare este irezistibil. Poți adăuga și un alt ingredient care, odată pus peste cartofi, le va schimba radical gustul și nu te vei mai putea opri din mâncat. Totuși, este bine ca totul să fie cu măsură, pentru că, după cum știm, cartofii sunt o sursă importantă de carbohidrați, iar prăjiți, o modalitate de a acumula grăsime.
Înainte de a pune cartofii la prăjit, aceștia trebuie să stea circa 20 de minute într-un bol cu apă rece pentru a se elimina excesul de amidon. Se șterg și le lasă la uscat alte câteva minute. Pune ulei suficient în tigaie și adaugă cartofii, pe un singur strat, atunci când uleiul este bine încins. După ce i-ai lăsat să se rumenească timp de 5 minute, pune usturoi în tigaie, alături de cartofi. Aceștia vor prelua din aromă și vor avea un gust inconfundabil.
Secretul pentru o porție de cartofi prăjiți perfectă este să îi prăjești la o temperatură mică, iar când îi scoți, să îi pui pe un prosop de hârtie ca să absoarbă uleiul. După ce s-au mai răcit, pune-i din nou în tigaie, pentru a ieși mai crocanți. După ce sunt gata, pune peste ei un amestec din sare și boia afumată, pentru un plus de gust. Acum că cei mai buni cartofi prăjiți sunt gata, îți urăm poftă bună!