Când vine vorba de preparatele noastre preferate de murături, conopida ocupă întotdeauna un loc special în inimile noastre. Cu textura sa crocantă și gustul său caracteristic, acest deliciu culinar este adesea considerat o adevărată comoară în bucătăria noastră. Dar ce trebuie să presărăm peste conopidă înainte de a o pune la murat, pentru a ne asigura că nu se va înmuia și să fie crocantă?
Conopidă murată crocantă și delicioasă
În primul rând, conopida folosită pentru murat trebuie să fie perfect sănătoasă, albă, fără pete maronii. Îndepărtează orice defect, mai ales dacă vezi pete maro sau negre pe buchețelele de conopidă. Un alt aspect este să utilizați borcane de sticlă sterilizate și sigilate corect pentru a preveni dezvoltarea microorganismelor nocive.
Pentru conopida în oțet folosiți ce condimente vă plac. Trebuie să puneți neapărat hrean, boabe de piper și boabe de muștar, în rest puteți puneți după plac. Puteți să mai adăugați ardei sau gogoșari, dar conopida va prinde puțină culoare de la ei.
Ce să presari pe conopidă, pentru a se menține tare
Secretul conopidei crocante este să presari un strat de sare de murături și să le lași peste noapte. Acest truc este valabil și pentru castraveți, gogonele sau gogoșari. Iată o rețetă delicioasă de conopidă murată pentru iarnă:
Toamna aduce cu ea o explozie de arome și culori, iar dovleacul este, fără îndoială, unul dintre ingredientele vedetă ale sezonului. Cu gustul său dulce…
Toamna aduce cu sine o paletă de culori calde și bogate, dar și arome care ne îmbie simțurile și ne încălzesc sufletul. Fructele de sezon,…
Ingrediente:
- 800 grame conopidă
- 50 grame morcovi
- 2 căței de usturoi
- 10 boabe de piper negru
- 9 boabe de ienibahar
- 1 linguriță semințe de muștar
- 750 mililitri apă
- 50 grame zahăr
- 35 grame sare pentru murături
- 40 mililitri oțet
Vezi și Cum se pun murăturile asortate la borcan. Ordinea corectă după o rețetă veche pentru o multitudine de gusturi si arome
Cum se prepară:
- Se rupe conopida în buchețele și se pune într-un vas.
- Peste buchețelele de conopidă se presară sare grunjoasă și se lasă deoparte până a doua zi.
- În următoarea zi, peste conopidă se toarnă apa clocotită.
- Se scoate, apoi, conopida din vasul cu apă și se așază in borcane sterilizate, pe fundul cărora se pun câteva felii de morcovi si câteva felii de usturoi.
- La final se adaugă câte 3 boabe de ienibahar și 5 boabe de piper negru.
- Se pun apoi câte 1/3 linguriță de boabe de muștar în fiecare borcan.
- Se toarnă apă clocotită în borcanele cu conopidă, până se vor umple complet. Borcanele se dau deoparte pentru 5 minute. Apoi se scurge apa din borcane, într-o oală.
- Se adaugă 50 grame zahăr și 35 grame de sare în apa din oală. Se fierbe saramura, apoi se adaugă 40 mililitri oțet. Se amestecă bine și se închide focul.
- Se toarnă saramura clocotită în borcanele cu conopidă. Se pun capacele și se întorc borcanele. Se acoperă cu o pătură groasă, până se vor răci complet.
- După ce s-au răcit complet, se depozitează într-un loc întunecat și răcoros.
Vezi și Cea mai simplă reţetă de murături asortate. Secretul de 100 de ani ca să iasă crocante și să reziste la iarnă
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!