Oricum i s-a întâmplat măcar o dată ca atunci când a gătit pește în tigaie să se lipească. Munca de după nu este deloc ușoară. Pentru a nu ajunge într-o asemenea situație îți spunem mai jos ce să presari peste pește ca să nu se lipească de tigaie. Sfaturi practice, numai bune de încercat!
Peștele este gătit destul de des în multe case datorită valorilor sale nutritive. De asemenea, este și foarte versatil, putând fi gătit în foarte multe feluri. Chiar și așa, atunci când este preparat în tigaie se poate întâmpla foarte ușor ca acesta să se lipească. Nimeni nu își dorește asta!
Cel mai rapid mod în care peștele poate fi gătit este în tigaie, pe aragaz. Este nevoie de puțin ulei, sare, alte condimente în funcție de preferințe și fileuri din peștele tău preferat.
Primul pas este să lași peștele să ajungă la temperatura camerei. Acest lucru înseamnă să îl scoți din frigider cu o oră înainte de a-l găti. Dacă vei sări peste acest pas, atunci când îl vei pune în tigaia încinsă temperatura acesteia va scădea și preparatul va fi gătit uniform. După ce a trecut o oră se șterge peștele cu un prosop de hârtie pentru a fi absorbită apa de pe el. Ulterior acesta trebuie asezonat pe ambele părți. Se recomandă sarea de mare pentru a preveni lipirea peștelui de tigaie.
Tigaia în care prăjești peștele trebuie să aibă o suprafață neaderentă și să fie foarte bine încinsă. Se lasă pe flacără medie și se pune un strop de ulei. După ce se încinge se așează peștele.
Citește și – Secretul celui mai gustos pește. Trucul folosit de chef Florin Dumitrescu ca să iasa crocant și aromat
După ce a fost așezat peștele în tigaie nu e nevoie să fie mișcat de prea multe ori. Este suficient să fie întors atunci când s-a făcut pe o parte. La final, când va fi gata, vei vedea că se dezlipește singur de tigaie. Ai nevoie doar de o spatulă de silicon pentru a face acest lucru. Vei obține o crustă crocantă, iar preparatul final va arăta foarte bine.
Dacă îți dorești să pregătești pește la cuptor pe hârtie de copt ține cont de următoarele sfaturi: înainte de a-l pune pe hârtie peștele trebuie uns, apoi dat cu sare și piper. Se mai pot adăuga și felii de lămâie sau ierburi aromatice și legume în funcție de preferințe.