Ce să presari peste pește, înainte de a-l pune la prăjit. Iese mult mai gustos așa, ingredientul special care îi dă savoare

Așa va avea o aromă aparte

Scris de: Daoud Andra

06 Mar. 2023

Ce să presari peste pește, înainte de a-l pune la prăjit. Iese mult mai gustos așa, ingredientul special care îi dă savoare

Peștele prăjit este un praparat gustos și savuros, indiferent de ocazie. Îl poți pregăti pentru prânz sau cină și îl poți servi alături de numeroase garnituri, precum orez, mămăligă și mujdei, cartofi prăjiți sau o simplă salată. Pentru a obține un rezultat ca la restaurant, trebuie să ții cont de anumite trucuri și să folosești ingredientele potrivite. Ce să presari peste pește înainte de a-l prăji, pentru a fi savuros?

Ingredientul care face diferența: ce să presari peste pește, înainte de a-l prăji

Peștele poate fi gătit în multe feluri: la cuptor, la abur, pe grătar, însă cel mai gustos rămâne peștele prăjit. Indiferent că alegi somon, cod, păstrăv, macrou sau alt tip de pește, trebuie să ții cont de anumite detalii înainte de a-l pune în tigaie. Unii preferă peștele prăjit în baie de ulei, în crustă de făină sau mălai, în timp ce alții optează pentru pește rumenit pe tigaie, în doar câteva picături de ulei.

Citește și: Ce conțin de fapt conservele de pește din magazine. Specialiștii atrag atenția asupra acestui detaliu de pe etichetă, mare atenție

Indiferent ce variantă ai alege, pregătirea peștelui este esențială pentru ca rezultatul final să aibă un gust deosebit. În primul rând, clătește peștele cu apă rece și usucă-l bine, cu ajutorul unor șervețele de bucătărie. Peștele trebuie să fie foarte bine șters, deoarece apa de pe suprafața lui îl poate face să se lipească atunci când este gătit.

Presară sare și piper din belșug peste pește, înainte de a-l găti. Poți folosi și ierburi aromatice, pentru că acestea îi dau o savoare aparte peștelui. În magazine găsești mixuri de condimente speciale pentru pește, însă poți folosi orice ierburi îți plac: rozmarinul, menta, oregano sau busuiocul se potrivesc perfect cu numeroase tipuri de pește.

Citește și: Ce să presari peste pește ca să nu se lipească de tigaie. Trucul de mare ajutor, trebuie să îl încerci și tu

Ce să presari peste pește, înainte de a-l pune la prăjit
Ierburile aromatice fac peștele să fie mai savuros

Cum să prăjești pește fără să miroasă în casă

Pe cât este de gustos peștele prăjit, pe atât de puternic este mirosul pe care îl emană. Hota nu face față atunci când prăjești pește în ulei, însă există un truc la îndemâna oricui, care te scapă de mirosul puternic care inundă bucătăria. Adaugă câteva felii de cartof crud în tigaie, atunci când pui peștele la prăjit. Această legumă va absorbi aroma și nu se va mai împrăștia în atmosferă.

Citește și: Cât timp rezistă peștele prăjit în frigider. Nu îl mai consuma după această perioadă. Este foarte periculos

Dacă prăjești o cantitate mai mare de pește, schimbă feliile de cartofi de fiecare dată când adaugi alte bucăți de pește în tigaie. Același efect se pare că îl au și bucățile de măr. Dacă nu ai la îndemână cartofi, poți folosi felii de măr pentru a scăpa de mirosul de pește sau le poți alterna.

De asemenea, dacă folosești hârtie de copt, mirosul de pește nu se va mai împrăștia în casă. Pune un strat de hârtie în tigaie, adaugă uleiul și peștele, apoi acoperă cu încă un strat de hârtie de copt. Vei crea un fel de buzunar în care peștele se va prăji uniform, fără să se simtă mirosul în toată casa.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
6.9 29 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *