Ce să presari peste vinete dacă salata a ieșit amară. Ingredientul secret care le schimbă imediat gustul. Așa le salvezi imediat

Trucul genial pentru repararea salatei de vinete
Ce să presari peste vinete dacă salata a ieșit amară. Ingredientul secret care le schimbă imediat gustul. Așa le salvezi imediat

Sala de vinete este extrem de populară la noi în țară, fiind consumată de milioane de români, mai ales pe timp de vară. Chiar dacă este un preparat des întâlnit, iar la o primă vedere pare ușor de obținut, în realitate nu multor gospodine le iese perfect. Ce truc genial să folosești ca să repari salata de vinete amară? Iată un secret știut doar de bucătarii iscusiți!

Ce să pui în salata de vinete dacă a ieșit amară? Trucul care o salvează

Salata de vinete este extrem de întâlnită și îndrăgită în România și nu numai. Ea se prepară din foarte puține ingrediente, dar asta nu înseamnă că gustul ei nu este unul absolut delicios.

Pentru a o obține, vei avea nevoie doar de vinete, ulei, sare ceapă și roșii. Însă, prepararea salatei de vinete are și ea secretul ei, altfel poate ieși amară. Dacă ai păţit acest lucru, iată ce ai de făcut ca să nu o arunci la coșul de gunoi.

Nu te îngrijora dacă salata de vinete ți-a ieșit prea amară, căci există o metodă de a o repara. Conform bucătarilor iscusiți, trebuie să adaugi puțină zeamă de lămâie. Acest ingredient va îmbunătăți considerabil gustul preparatului tău.

Dacă ai de gând să faci și alte rețete cu vinete, cum ar fi un ghiveci sau vinete umplute, află că poți lăsa vinetele tăiate în lapte. Așteaptă aproximativ o jumătate de oră și nu va mai exista nicio șansă ca ele să aibă gustul amar.

Citește și Ingredientul pe care să-l adaugi la final în salata de vinete. Secretul gospodinelor iscusite, îi dă un gust deosebit!

Ce ingredient sa adaugi daca salata de vinete a iesit prea amara
Ce ingredient sa adaugi daca salata de vinete a iesit prea amara

Rețetă de salată de vinete

Ingrediente

  • patru vinete mari
  • 50-60 ml de ulei
  • două sau trei linguri de zeamă de lămâie
  • o ceapă
  • sare
  • roșii

Mod de preparare

Șterge vinetele şi pune-le la copt direct pe flacăra de la aragaz sau pe un grătar bine încins cu jar. Focul trebuie să fie destul de mare, altfel vinetele se amărăsc şi se închid la culoare. Întoarce-le pe toate părţile şi așteaptă să se coacă cât mai bine.

După ce s-au copt, bucătarii iscusiți îți recomandă să le cureți imediat și să le desfaci în jumătăţi, apoi să le lași la scurs pe un tocător. Ulterior, toacă-le cu un cuţit din lemn sau din material de plastic şi pune-le într-un bol.

Mai departe, stropește-le cu zeamă de lămâie şi freacă-le cu sare şi ulei, până ies cremoase. Adaugă două roşii curăţate de coajă şi de seminţe, tăiate cubuleţe, iar opțional mai poți adăuga și o ceapă mică tocată mărunt. În final, pune salata de vinete în castronele și așează câteva felii de roşii deasupra. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Rețete cu vinete. Cele mai delicioase rețete pe care le poți prepara, îi vei cuceri instant pe cei dragi!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
9.1 15 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *