Suntem la jumătatea lunii septembrie și, în această perioadă, toate gospodinele din România muncesc din greu pentru a pregăti cele mai delicioase bunătăți pentru iarnă. La final, printre borcanele cu zacuscă, compoturi și gemuri se vor număra cu siguranță și cele cu murături. Însă, nu toată lumea știe ce trebuie să pună în borcane pentru ca ele să rămână tari și gustoase o lungă perioadă de timp. Iată trucul pe care ar trebui să-l încerci și tu!
Iarna se apropie cu pași repezi, așa că gospodinele din toate colțurile țării au intrat în febra pregătirilor pentru sezonul rece. Pe lista bunătăților care vor ajunge în cămară, cu siguranță, se regăsesc și murăturile.
Însă, modul în care acestea sunt preparate este unul extrem de important. Cum să le pregătești ca să nu se înmoaie, ci să-și păstreze fermitatea și aspectul plăcut? Află răspunsul din rândurile de mai jos.
Fiecare gospodină are propriul stil în care pregătește murăturile, însă indiferent de reţetă, un ingredient nu are cum să lipsească: sarea. Ai grijă, însă, fiindcă nu orice tip de sare este bun.
Spre exemplu, trebuie evitată sarea iodată, deoarece aceasta nu face altceva decât să strice murăturile. În schimb, trebuie să folosești neapărat sare specială pentru murături. Nu este deloc scumpă și se găsește în aproape orice magazin.
Pe lângă sare, și condimentele sunt extrem de importante. Ele conferă o aromă încântătoare murăturilor, făcându-le foarte gustoase. Mai mult decât atât, condimentele elimină bacteriile și împiedică murăturile să se strice.
Astfel, din borcanele tale cu bunătăți pentru iarnă nu ar trebui să lipsească hreanul, usturoiul, semințele de muștar și mărarul uscat. Un alt lucru foarte important pe care ar trebui să-l faci este acela de a curăța și dezinfecta foarte bine recipientul în care urmează să conservi legumele. Dacă omiți acest pas, murăturile tale se pot înmuia sau strica.