Ce să pui imediat în salata de icre dacă se taie. Ingredientul secret de care puține gospodine știu

Trucuri simple și foarte utile pentru orice gospodină
Ce să pui imediat în salata de icre dacă se taie. Ingredientul secret de care puține gospodine știu

Salata de icre este unul dintre preparatele pe care gospodinele le pregătesc pentru noaptea de Revelion. Se întâmplă însă uneori, în momentul preparării, ca aceasta să nu iasă așa cum trebuie. Îți spunem mai jos ce să pui imediat în salata de icre dacă se taie și care este ingredientul secret de care puține dintre gospodine știu că poate fi de ajutor.

Ce să pui imediat în salata de icre dacă se taie. Trucuri simple și de ajutor

Salata de icre se prepară destul de simplu, din doar câteva ingrediente. Ai nevoie de: icre, ulei, ceapă, apă minerală și lămâie. Procesul de pregătire al acestei salate poate fi uneori anevoios, mai ales dacă se taie. Astfel, amestecul care ar trebui să arate ca o emulsie, cum este și maioneza, își schimbă textura și uleiul se separă de icre. Nu este o problemă fără rezolvare! Există trucuri simple de care puține gospodine știu. Spre exemplu, trebuie să faci repede o altă salată de icre, mai mică, pe care să o incorporezi treptat în cea tăiată. După ce amesteci totul bine, bine la final salata va fi numai bună.

Un alt truc este să folosești un gălbenuș de ou fiert pe care să îl zdrobești bine, apoi să îl adaugi treptat în salata de icre. Nu trebuie să mai adaugi ulei, ci doar să amesteci bine.

De asemenea, mai poți repara salata de icre folosind o lingură din salata tăiată pusă într-un alt castron, peste care să torni câteva picături de apă fierbinte și să amesteci bine până se leagă, apoi să incorporezi ușor în întreaga salata de icre tăiată.

Truc simplu pentru repararea salate de icre cu ajutorul grișului

O altă metodă simplă pentru a repara salata de icre este să folosești o lingură de griș. Acesta trebuie fiert, apoi când se răcește să adaugi peste salata de icre. Amesteci până când se leagă din nou întreaga compoziție. Mai poți încerca să pui icrele într-o strecurătoare, să scurgi surplusul de ulei, apoi să pui zeamă de lămâie și să amesteci până devine din nou omogen.

Încă o soluție ar fi să folosești o lingură, două de apă minerală într-un bol și să adaugi peste o lingură din cantitatea de icre tăiate. Amesteci bine până când se omogenizează, apoi incorporează în întreaga salată tăiată.

Foarte important: înainte de a te apuca de salată, icrele trebuie să stea la temperatura camerei pentru 30 de minute!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.1 35 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *