Pe parcursul utilizării, indiferent de rezistența inițială a unei căzi și de materialul din care este fabricată, aceasta va dezvoltă în cele din urmă un aspect îngălbenit din cauza depunerilor de calcar din apă, a reziduurilor de săpun și a grăsimilor. Dacă și cada ta a căpătat o tentă de galben și vrei să o aduci la culoarea inițială, noi te vom învață cum să procedezi.
Indiferent dacă deții o cadă din fontă sau una modernă din acril, este probabil să observi că, în timp, aceasta devine susceptibilă la îngălbenire.
O baie relaxantă înainte de culcare poate fi cea mai simplă modalitate de a te destinde după o zi obositoare, când încerci să te eliberezi pentru scurt timp de stresul cotidian. Cu toate acestea, cada este mereu afectată de acest lucru. Probabil că te întrebi de ce? Ei bine, principalul inamic al căzii este grăsimea, o problemă la care contribuim de fiecare dată când o folosim.
Citește și: Ingredientul banal care îți lasă chiuveta și cada imaculate. Îndepărtează calcarul, baia va arată minunat
Partea bună este că există soluții chiar și pentru cele mai dificile pete. Înainte de a vă dezvălui cum puteți reda strălucirea căzii, este esențial să luați în considerare tipul de cadă pe care îl dețineți, pentru a ști ce substanțe să evitați pentru a nu deteriora materialul. Dacă aveți o cadă din acril, ar trebui să evitați substanțele abrazive și bureții.
Pe de altă parte, căzile mai vechi din fontă emailată se curăță cel mai bine cu soluții pe bază de acid. Un exemplu bun este utilizarea oțetului, care poate dizolva depunerile de calcar fără a afecta emailul alb al căzii.
Gospodinele sunt deja familiarizate cu acele produse comune și eficiente din bucătăria fiecăreia, care pot fi folosite pentru a reda strălucirea căzii.
Unul dintre aceste produse este bicarbonatul de sodiu, un adevărat salvator în gospodărie. Acesta nu este doar extrem de accesibil din punct de vedere financiar, ci și o substanță versatilă care îți vine în ajutor mereu , fiind o opțiune extrem de eficientă în curățenie.
Bicarbonat
Bicarbonatul de sodiu îndepărtează eficient murdăria și petele persistente de pe suprafața căzii. Amestecă cantități egale de bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen (apă oxigenată) într-un recipient și aplică soluția rezultată pe zonele pătate.
Lasă să acționeze timp de aproximativ 40 de minute, iar după, șterge cu grijă cada folosind o cârpă moale și clătește cu apă caldă pentru a obține rezultate strălucitoare.
Te poate interesa și: De ce să pui sare pe o tigaie arsă. Trucul fără de care nu te poți descurca în bucătărie
Oțet
Toarnă aproximativ 500 de ml de oțet alb, sau mai multă dacă este nevoie, într-o sticlă cu pulverizator și apoi pulverizează generos lichidul pe pereții căzii. Acordă o atenție specială zonelor unde se acumulează depozite de calcar și lasă să acționeze.
După ce oțetul a avut câteva ore sau, ideal, o noapte întreagă pentru a acționa, curăță murdăria rezultată folosind un burete și un detergent de vase pentru a elimina grăsimile.
Amoniac
Dacă ai observat pete galbene pe cada ta din acril, poți să le elimini folosind o soluție pe bază de amoniac. Într-un recipient cu pulverizator, amestecă apă cu amoniac și apoi pulverizează lichidul pe întreaga suprafață a căzii. Lasă amestecul să acționeze timp de aproximativ 5 minute, apoi șterge cu grijă cada folosind o lavetă moale și apă caldă.