Ouăle fierte sunt un mod excelent de a-ți începe ziua cu un mic dejun sănătos. Dar în același timp, ele pot fi folosite și la numeroase alte rețete. Însă indiferetent că preferi să consumi ouăle fierte ca atare, sau să le adaugi în diferite preparate ori maioneze, un lucru rămâne constant: curățarea lor. Iată ce trebuie să pui în apa în care fierbi ouăle pentru a scăpa de una dintre cele mai des întâlnite și deranjante probleme.
Oul fiert este un aliment foarte sănătos ce aduce o serie de beneficii organismului nostru. Are un conținut ridicat de substanțe nutritive care ajută la funcționarea optimă a creierului.
Cu doar 80 de calorii și un conținut ridicat de proteine, oul poate fi consumat fără a pune probleme siluetei, chiar și prăjit în puțin unt.
Pe lângă proteinele pe care le furnizeaza, ouăle mai conțin și substanțe hrănitoare esențiale, precum vitamine (A, B12), minerale (fosfor, zinc, fier), acid folic sau colina.
Dacă obișnuiești să consumi ouă fierte, cu siguranță ți s-a întâmplat măcar o dată să întâmpini probleme atunci când le cureți. Uneori, coaja oului se poate lipi de albuș, ceea ce face ca îndepărtatrea ei să devină proces migălos, care necesită multă răbdare.
De asemenea, o altă situație mai puțin plăcută cu care ne putem confrunta atunci când fierbem ouă este ca în timpul procesului de fierbere, coaja acestora să se crape sau să se spargă, iar o parte din albuș să se scurgă în apă.
Pentru a nu mai întâmpina astfel de probleme pe viitor, poți apela la un truc extrem de simplu și util. Secretul constă în adăugarea unui banal ingredient: sucul de lămâie.
Deși poate părea o metodă ciudată, dacă adaugi suc de lămâie sau o felie din acest fruct în apa în care fierbi ouăle, te va scăpa de bătăile de cap.
Sucul de lămâie va proteja coaja ouălor și va preveni crăparea acestora. În plus, cu ajutorul acestui truc vei fi sigur că de acum încolo nu te vei mai chinui să îndepărtezi coaja ouălor fierte.
Ce trebuie să faci? Foarte simplu! Pune ouăle la fiert în apă rece cu sare și adaugă suc de lămâie sau o felie de lămâie. Fierbe-le la foc mediu până când apa dă în clocot. Din acel moment mai lasă-le câteva minute, în funcție de cât de moale sau tare vrei să iasă, după cum urmează:
De asemenea, dacă vrei să decojești repede și ușor ouăle fierte poți apela la un alt truc. Înainte de a le fierbe, trebuie doar să freci coaja acestora cu lămâie, iar la final vei vedea câtde ușor le vei curăța.