Ce să pui în apa în care fierbi sarmalele. Ingredientul secret care le dă un gust special. Așa vor ieși mai gustoase

Trucul de aur pe care trebuie să-l cunoști
Ce să pui în apa în care fierbi sarmalele. Ingredientul secret care le dă un gust special. Așa vor ieși mai gustoase

Ce să pui în apa în care fierbi sarmalele. Sarmalele sunt nelipsite de pe masa de Sărbători. În preajma Crăciunului, gospodinele pregătesc pentru unul dintre cele mai așteptate preparare, însă saramalele se gătesc de regulă și înainte de Revelion. Există o mulțime de rețete care promit cele mai gustoase și apetisante sarmale, însă cu ajutorul acestui truc cu siguranță îți vor ieși ca la carte. Iată ce trebuie să pui în apa în care fierbi sarmalele pentru un gust și o textură perfecte.

Ce să pui în apa în care fierbi sarmalele

Cu varză sau cu frunze de viță, sarmalele se numără printre vedetele mesei de Crăciun. Prin aroma lor specială și gustul inconfundabil ne oferă întotdeauna o experiență culinară deosebită de Sărbători.

Există însă un truc pe care ar trebui să îl încerci și tu, indiferent de rețeta pe care o alegi pentru sarmale. Îți va adăuga un plus de savoare și va face sarmalele mult mai pufoase. Pentru asta ai nevoie să adaugi două linguri de smântână în apa de fiert. Rezultatul te va uimi.

Cei care doresc sarmale mai acre pot adăuga zeamă de varză în oala în care acestea fierb.

Cea mai bună varză pentru sarmale

Gustul special al sarmalelor nu este dat doar de compoziția lor, ci și de varza pe care o folosim. De aceea este foarte important să cunoaștem ce varză trebuie să alegem pentru murat atunci când mergem la piață.

Verzele ideale pentru murat trebuie să fie bine coapte, albe, cu frunze subțiri, iar căpățânile să fie îndesate, pline. De asemenea, foile de varză nu trebuie să fie afectate de dăunători.

Totodată, gospodinele cu experiență știu că varza bună pentru sarmale este cea ușor plată și nu perfect rotundă. În plus, trebuie să verifici ca varza să nu aibă frunzele pătate, găurite sau veștejite.

Se știe că cea mai bună varză pentru murat este cea românească. O poți deosebi de cele de import prin faptul că are frunze mai subțiri, o culoare străvezie și este de regulă de dimensiuni mai mici.

Sunt recomandate verzele care au un diametru de cel puțin 15 centimetri, dar nu mai mult de 20, astfel încât să poată trece fără probleme prin gura butoiului.

Și pentru că ne aflăm în Postul Crăciunului, iar mulți credincioși aleg să postească până pe 25 decembrie, îți prezentăm o rețetă de sarmale de post pe care cu siguranță o vei încerca de fiecare dată când vei avea ocazia.

Citește aici: „Secretul celor mai bune sarmale de post. Ingredientul special care se adaugă pentru un gust aparte. Așa vor ieși delicioase

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.6 323 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *