Ce să pui în bulion în loc de zahăr și conservant. E mult mai sănătos și rezistă foarte bine în cămară

Ingredientul inedit care îți transformă bulionul radical
Ce să pui în bulion în loc de zahăr și conservant. E mult mai sănătos și rezistă foarte bine în cămară

Sezonul pregătirilor de iarnă a început, iar gospodinele din toată țara au grijă ca din cămară să nu le lipsească nimic. Piesa de rezistență este, de departe, bulionul de roșii, pe lângă compoturi, dulcețuri și murături. În situația în care anul trecut ai dat greș cu rețeta de suc de tomate, și acesta a ieșit prea acru sau prea dulce, atunci trebuie să afli cum se face corect bulionul. Află ce să pui în locul zahărului și al conservantului ca bulionul tău să iasă perfect.

Secretul unui bulion dulce și rezistent

Luna august aproape s-a încheiat, așadar sezonul preăgtirilor de iarnă este în plină forță. Gospodinele au studiat deja piața, și-au procurat materia primă și s-au apucat de pregătiri. Fie că vorbim despre dulcețuri, compoturi, murături sau conserve de orice fel pentru iarnă, doamnele cu aplecare spre gastronomie sunt în febra pregătirilor deja.

Iar în timp ce, în mediul rural, legumele și fructele sunt mult mai accesibile, la oraș sunt mai greu de procurat. Avantajul este că prețurile au scăzut, astfel că cine vrea să își facă în confortul propriei case pregătirile pentru airnă, fără să mai dea banii pe produse din comerț, au tot ce le trebuie pentru acest lucru.

Printre cele mai importante preparate pentru iarnă se numără bulionul, adăugat de gospodine în mai toate mâncărurile. Bulionul de casă se prepară ușor și rezistă foarte bine în cămară, fără conservant, dacă înveți să îl faci corect. De asemenea, culoarea frumoasă a acestuia se păstrează până iarnă. Pentru toate acestea există un secret.

Contează mult soiul, dar și gradul de coacere și dulceață al roșiilor. În continuare îți vom prezenta câteva sfaturi pe care ar trebui să le urmezi dacă vrei ca bulionul să-ți iasă ca la carte.

Cum să-ți iasă bulionul dulce, fără să pui zahăr

Pentru a nu da greș când vine vorba de bulion, este important să ții cont că la această rețetă nu poți folosi chiar orice ingredient. Roșiile pentru bulion nu trebuie să fie nici prea verzi, dar nici prea coapte. Cele mai bune roșii pentru bulion sunt cele cărnoase, în niciun caz cele zemoase, căci acestea sunt bune pentru sucul de roșii.

Folosește doar bucățile sănătoase ale roșiei, înlăturând părțile putrezite, mucegăite sau alterate. În caz contrar, riști ca bulionul tău să se strice în cămară. De asemenea, dacă vrei ca bulionul să iasă dulce, însă fără să pui zahăr, este important să alegi cu grijă soiul de roșii, întrucât acestea trebuie să fie dulci în mod natural.

În bulion nu se adaugă sare sau conservant, însă, dacă simți nevoia, ai grijă ca sarea să nu fie iodată. Nu în ultimul rând, pentru o aromă mai deosebită, la sfârșitul fierberii poți adăuga un mănunchi de frunze de țelină sau de busuioc, acesta din urmă fiind foarte des folosit în rețetele mediteraneene.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
6.2 41 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *