Fără îndoială, cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi la nivel mondial. Mulți dintre noi o cumpărăm dimineața în drum spre locul de muncă, însă sunt și persoane care o pregătesc acasă. Dacă vrei să prepari și tu o cafea cremoasă și savuroasă, în continuare îți vom dezvălui câteva trucuri utile care să te ajute în acest sens. Iată ce trebuie să pui în cafea ca să iasă cremoasă.
Deși nu este chiar atât de greu să faci o cafea, pentru ca această băutură să iasă cremoasă și delicioasă trebuie să știi câteva trucuri. Există o mulțime de factori de luat în considerare atunci când faci o cafea, de la tipul boabelor și până la metodele de preparare.
Dacă vrei să faci ceașca de cafea perfectă, suntem aici pentru a te ajuta să o obții. Dacă știi aceste secrete, vei savura ceva cea mai savuroasă cafea. Așadar, pentru fi cremoasă, poți pune în cafea un cub mic de unt (circa 5 grame). Untul îi va oferi cafelei o textură deosebită și un gust aparte.
În caz că prepari cafeaua la ibric și nu vrei să fie amară, poți adăuga în timpul fierberii puțină sare. Deși poate părea incredibil, sare îi va da cafelei o aromă mult mai intensă. Toți cei care o vor servi vor dori să afle secretul tău.
În schimb, dacă îți plac aromele mai deosebite și vrei să prepari o cafea specială, poți adăuga în aceasta diferite ingrediente. Printre acestea se numără și scorțișoara, turmericul sau cardamomul. Toate aceste mirodenii vor da cafelei tale un gust extraordinar.
Dacă tot am aflat ce trebuie să pui în cafea ca să iasă cremoasă, iată și câteva trucuri utile la prepararea celei mai bune cafele.
Pentru a obține cea mai delicioasă și mai proaspătă aromă, măcinați boabele chiar înainte de prepararea cafelei.
Cantitatea de cafea pe care o folosești, în raport cu cantitatea de apă, determină cât de tare va fi o ceașcă de cafea. Cu cât folosești mai multă cafea, cu atât băutura va fi mai tare.
Pentru a extrage cele mai bune arome din cafea, apa pe care o folosești la preparare cafelei trebuie să fie la o temperatură de 90 – 96 g Celsius. Specialiștii susțin că temperatura nu afectează doar viteza de extracție, ci și aromele.