Ce să pui în cornulețe ca să iasă fragede. Ingredientul care nu trebuie să lipsească din aluat, așa se mențin proaspete timp îndelungat

Rețeta, pas cu pas pentru cornulețe fragede
Ce să pui în cornulețe ca să iasă fragede. Ingredientul care nu trebuie să lipsească din aluat, așa se mențin proaspete timp îndelungat

Când te gândești la cornulețe automat îți vine în minte gustul copilăriei. Reprezintă un desert delicios și destul de ușor de preparat. Dacă vrei să te bucuri din nou de acest gust îți spunem mai jos un secret, ce să pui în cornulețe ca să iasă fragede.

Ce să pui în cornulețe ca să iasă fragede

Pentru a pregăti cornulețe nu sunt necesare foarte multe ingrediente. Însă pentru ca te asigură că vor fi fragede, există un ingredient care nu trebuie să lipsească. Cu ajutorul său ele se vor menține proaspete și fragede timp de câteva zile.

Ingrediente necesare pentru cornulețe:

  • 100 ml lapte
  • 15 gr drojdie
  • 1 linguriță zahăr
  • sare
  • 4 linguri untură
  • 1 ou
  • 400 + 50 gr făină
  • 200-300 gem de prune
  • zahăr pudră

Cum se prepară:

Mai întâi se dizolvă drojdia în lapte călduță cu o linguriță de zahăr și se lasă pentru aproximativ 10-15 minute. Se adaugă apoi o parte din făină și un praf de sare, dar și untura (untura ajută ca acestea să iasă fragede). Se frământă cu mâna, apoi se adaugă restul de făină. Spre final se adaugă oul și se frământă aluatul până când devine elastic. Aluatul trebuie înfășurat în folie și lăsat la frigider pentru minim 2 ore. Ideal ar fi să stea la rece peste noapte.

Din acesta se întinde o foaie de aproximativ 6-7 mm și se taie pătrățele.

Se pune gem de prune pe fiecare pătrățică, însă este foarte important să nu fie mult deoarece va ieși atunci când se rulează cornulețele. După ce au fost rulate cornulețele se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se lasă în cuptorul preîncălzit până când devin ușor maronii pe margine. După ce se scot din cuptor se presară zahăr pudră peste ele.

„Vă recomand să adăugați la aluat și un ou, altfel va fi extrem de fraged, sfărâmicios și greu de manevrat. Dacă punem 1 ou în aluat, se va lega mult mai bine aluatul și nu se va mai sfărâma atât de ușor”, spune Gina Bradea despre importanța oului în acest aluat.

Deserturi care pot fi preparate cu acest aluat de cornulețe

Aluatul prezentat în rețeta de mai sus poate fi utilizat în prepararea mai multor deserturi. Fie că e vorba de fursecuri delicioase, prăjituri cu foi fragede, islere și exemplele pot continua, în funcție de pofte și imaginație. Tot ce trebuie să faci pentru ca desertul pe care îl faci să iasă ca la carte este să respecți întocmai rețeta de aluat. Astfel, cu siguranță nu vei da greș cu niciun preparat și te vei putea bucura de deserturi delicioase.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8 72 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *