Cornulețe fragede și delicioase fără unt sau untură? Dacă ești în căutarea unei rețete de cornulețe fără ingrediente care îți arătăm cum poți prepara cele mai fragede cornulețe de post. Desigur, sunt mai multe variante care să înlocuiască grăsimea necesară pentru frăgezirea cornulețelor. La unele ingrediente, suntem siguri că nici nu te-ai gândit. Dar hai să vedem care sunt ingredientele surpriză pentru cornulețele fragede de post.
Ce ingrediente poți folosi pentru a obține cele mai fragede cornulețe de post
În rândurile de mai jos îți vom arăta două rețete de cornulețe de post, cu ingrediente inedite, cu ajutorul cărora cornulețele tale vor fi extrem de fragede și aromate.
1. Cornulețe fragede cu bere
- 280 grame făină
- 125 mililitri ulei
- 4 grame drojdie uscată sau 12 g drojdie proaspătă
- 100 mililitri bere la temperatura camerei
- un praf sare
- 20 grame zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- o lingură apă călduță
- 180 grame gem de prune sau rahat
- Coaja rasă de la 1 lămâie
Mod de preparare
- Într-un bol, se dizolvă drojdia cu puțin zahărul și apă călduță.
- Într-un castron, se amestecă făina cu plicul de zahăr vanilat și cu un praf de sare.
- În mijlocul făinii se face o adâncitură unde se toarnă drojdia dizolvată, berea și uleiul.
- Se frământă aluatul până devine nelipicios.
- Se acoperă castronul cu folie alimentară și se lasă la loc cald, timp de 30 de minute.
- Se modelează aluatul în 6 bile, care se întind în 6 foi rotunde cu diametrul de aproximativ 22 centimetri.
- Se împart foile în 8 triunghiuri egale. Pe fiecare margine se pune umplutura de gem sau rahat apoi se rulează.
- Tava de cuptor se tapetează cu hârtie de copt și se transferă cornulețele pe ea.
- Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 30 de minute sau până când cornulețele se rumenesc frumos.
- Cornulețele fierbinți se pudrează cu zahăr pudră.
Toamna aduce cu ea o explozie de arome și culori, iar dovleacul este, fără îndoială, unul dintre ingredientele vedetă ale sezonului. Cu gustul său dulce…
Toamna aduce cu sine o paletă de culori calde și bogate, dar și arome care ne îmbie simțurile și ne încălzesc sufletul. Fructele de sezon,…
2. Cornulețe de post cu borș
- 400 g făină
- 150 ml ulei
- 100 ml borș
- 25 g drojdie proaspătă
- 1 linguriță de zahăr
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- sare
- gem
- nucă (facultativ)
- zahăr pudră
Mod de preparare
- Într-un bol se pune drojdia cu zahărul și puțină apă călduță. Se lasă deoparte 10 minute, până drojdia se lichefiază.
- Într-un castron, mai mare, se cerne făina și se amestecă cu un praf de sare.
- Separat, se amestecă borșul cu uleiul.
- În făină se încorporează maiaua, amestecul de borș cu ulei și un plic de zahăr vanilat.
- Se omogenizează ingredientele și se lasă la dospit pentru o oră, acoperit cu folie alimentară.
- Pe blatul de lucru, aluatul dospit se întinde în foaie rotundă. Se taie triunghiuri și se pune câte o linguriță cu umplutură.
- Triunghiurile se rulează și se pun în tava tapetată cu hârtie de copt.
- Se dau cornulețele la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 30 de minute.
- Se pudrează cu zahăr pudră amestecat cu scorțișoară.
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!