Ce să pui în must ca să își păstreze gustul dulceag și să nu fermenteze. Rețeta gospodarilor de la țară are un ingredient secret

Trucul prin care oprești mustul să fermenteze.
Ce să pui în must ca să își păstreze gustul dulceag și să nu fermenteze. Rețeta gospodarilor de la țară are un ingredient secret

Este un an foarte bun pentru viticultori și iubitorii de vin. Recolta bogată de viță de vie, cultură scăldată din belșug de razele soarelui de peste vară, se va transforma într-o licoare de calitate și aromată estimează specialiștii. Cu toate acestea, pentru unii cel mai așteptat moment din procesul de vinificație este producerea mustului. Acest suc cu gust bogat și parfumat de struguri reprezintă o adevărată desfătare a simțurilor. Însă pentru a păstra cât mai mult timp mustul și a evita procesul de fermentație, trebuie să ții cont de o regulă foarte importntă. Iată ce să pui în must ca să își păstreze gustul dulceag și să nu fermenteze.

Ce să pui în must ca să își păstreze gustul dulceag și să nu fermenteze

Ne aflăm în plin sezon al mustului. Mulți gospodari au cules deja strugurii, iar acum urmează să se bucure de gustul și beneficiile pe care le oferă acestă băutură pentru organism, printre care enumerăm scăderea colesterolului și întărirea sistemului imunitar.

Citește și: Cum poți să cureți petele de must sau vin roșu de pe haine. Ce trebuie să aplici de fapt pe pată, sfaturi și ponturi utile

Musutul este sucul de struguri care nu a trecut încă printr-un proces lung de fermentare în așa fel încât să se transforme în băutură cu alcool.

Pentru un must de calitate, strugurii folosiți trebuie să fi ajuns la maturitate. În acest fel, timpul de fermentare nu va fi nici prea lung nici prea scurt.

Ingredientele care împiedică procesul de fermentație a mustului. Cum le poți folosi

Pentru a păstra cât mai mult timp mustul, ai nevoie de doar două produse pe care cel mai probabil și tu le ai în casă.

Este vorba de aspirină sau hrean. Cele două ingrediente ajută mustul să se conserve, iar tu te vei bucura astfel mai mult timp de gustul parfumat al băuturii.

Citește și: Secretul prin care să păstrezi mustul dulce peste iarnă. Așa te vei bucura de gustul proaspăt al strugurilor

Dacă vrei să folosești aspirină, tot ce trebuie să faci este să o dizolvi în băutură, după care să pui lichidul la fiert pentru aproximativ cinci minute.

Dacă vrei să folosești hrean, în schimb, poți urma acești pași. Dă mai întâi rădăcionasa prin răzătoarea mică și apoi tot ce îți rămâne de făcut este să o adaugi în must.

Cele două metode de conservare a mustului sunt foarte eficiente. Cei care își doresc să se bucure mai mult timp de gustul aromat și bogat al mustului, pot apela cu încredere la aceste două trucuri.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
3.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *