Ce să pui în omletă ca să aibă un gust mai bun. Ingredientul pe care nu te-ai fi gândit să îl adaugi

Acest ingredient care face diferența

Scris de: Daoud Andra

22 May. 2023

Ce să pui în omletă ca să aibă un gust mai bun. Ingredientul pe care nu te-ai fi gândit să îl adaugi

Omleta este unul dintre cele mai populare preparate pentru micul dejun. Indiferent că o faci simplă, cu legume, cu verdeață, brânzeturi sau șuncă, o omletă bună trebuie să fie pufoasă și aromată. Ce să pui în omletă ca să aibă un gust mai bun? Ingredientul care se adaugă atunci când bați ouăle.

Ingredientul care face diferența: ce să pui în omletă ca să aibă un gust mai bun

Mulți oameni își încep ziua cu o omletă delicioasă și sățioasă, care să le ofere energie până la prânz. Indiferent că este simplă sau conține și alte ingrediente, omleta este un preparat excelent din punct de vedere nutrițional și foarte ușor de gătit. Dacă vrei să obții o omletă precum cea de la restaurant, trebuie să ții cont de câteva aspecte.

Citește și: Trucul pentru cea mai pufoasă omletă. Ce trebuie să faci de fapt cu ouăle, înainte de a le pune în tigaie

Un ingredient banal poate face diferența între o omletă uscată și una pufoasă și aromată. Este vorba despre lapte, care dă o savoare aparte omletei și o ajută să se umfle atunci când este gătită. Acesta se adaugă atunci când bați ouăle, iar cantitatea corectă este de o lingură de lapte pentru fiecare ou. Pentru un gust și mai intens, poți înlocui laptele cu smântână pentru gătit.

Ce să pui în omletă ca să aibă un gust mai bun. Ingredientul la care nu te-ai fi gândit să îl adaugi
Laptele face omleta pufoasă și aromată

Omletă cu bacon și brânză de capră

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 2 linguri lapte
  • 20 g bacon afumat
  • 20 g brânză de capră
  • 1 cub de unt
  • sare
  • piper
  • verdeață (opțional)

Citește și: Secretul pentru cea mai gustoasă omletă de post. Ingredientul banal cu care poți înlocui ouăle. Iese senzațională

Mod de preparare:

Se taie baconul și brânza de capră cubulețe. Se bat ouăle cu puțină sare și piper și cu lapte, într-un bol. Se pune o tigaie la încins, în care se adaugă untul. Când untul s-a topit, se pune baconul tăiat și se călește până când s-a rumenit. Se adaugă ouăle bătute împreună cu laptele și se acoperă cu un capac. Se verifică omleta după 2 minute, timp în care focul trebuie să fie mediu.

Omleta poate fi întoarsă sau poate fi lăsată să se gătească cu capacul pus. Când oul s-a închegat și deasupra, se adaugă brânza de capră și se împachetează omleta. Se mai lasă pe foc aproximativ un minut, pentru ca brânza să se topească și aromele să se întrepătrundă.

Citește și: Ingredientul de aur pentru o omletă pufoasă. Ce nu trebuie să-ți lipsească, va ieși perfectă așa

Când omleta este gata, se poate adăuga verdeață proaspăt tocată deasupra, pentru un plus de savoare. Poate fi pătrunjel, busuioc sau mărar verde. Omleta cu brânză de capră și bacon se servește alături de pâine prăjită, legume proaspete, salată sau iaurt de băut.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.8 17 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *