Ce să pui în piure, în loc de lapte, pentru a ieși cremos, fin și aerat. Rețeta de care nu te vei mai sătura

Află cu ce să înlocuiești laptele din piure
Ce să pui în piure, în loc de lapte, pentru a ieși cremos, fin și aerat. Rețeta de care nu te vei mai sătura

Laptele este unul din ingredientele principale folosite la prepararea piureului. Însă, se întâmplă uneori să constatam că am uitat să-l cumpărăm sau că cel pe care-l avem în casă a expirat. Ce facem în aceste situații? Ei bine, există o soluție mai puțin cunoscută. Iată ce poți să pui în piure în loc de lapte. Așa va ieși cremos, fin și aerat!

Cu ce poți înlocui laptele din piure

Vrei să prepari un piure delicios, dar ai uitat să cumperi lapte sau ai observat că cel pe care-l ai în frigider a expirat? Nu te grăbi să ajungi din nou la magazin și nici nu te enerva, fiindcă acest aliment poate fi înlocuit.

Da, ai auzit bine! De curând, bucătarii iscusiți au dezvăluit că laptele poate fi înlocuit cu succes la prepararea piureului. Potrivit acestora, poți adăuga puțină brânză rasă și conopidă.

Cum să prepari piureul cu brânză rasă și conopidă

Dacă ai o cantitate de 400 de grame de cartofi, vei avea nevoie de 400 de grame de conopidă. De asemenea, vei avea nevoie și de o jumătate de cană de smântână, un sfert de cană de brânză rasă și câteva crenguțe de ceapă verde proaspătă.

Acum, tot ceea ce trebuie să faci este să fierbi cartofii, apoi să adaugi conopida în ei. Așteaptă să se fiarbă legumele, după care zdrobește-le cu o ustensilă specială.

Ulterior, adaugă în preparat brânză, sare și smântână. Amestecă totul bine până când obții un piure cremos, fin și aerat, iar la final decorează cu ceapă verde tocată.

Te-ar mai putea interesa și Cei mai buni cartofi pentru un piure fin și delicios. Ingredientul magic care schimbă tot gustul!

Cu ce se mănâncă piureul de cartofi

Piureul de cartofi este o garnitură perfectă pentru tot felul de preparate, din carne și/sau pește. Este indicat să-l servești foarte fierbinte, pentru a nu-și pierde textura cremoasă.

În cazul în care nu l-ai consumat pe tot, piureul de cartofi se poate păstra la frigider și se poate reîncălzi, la foc mic, adăugând puțin lapte sau smântână lichidă. Astfel, preparatul îți va recupera cremozitatea.

Te-ar mai putea interesa și Trucul de nota 10 pentru cel mai fin și cremos piure. Cu ce trebuie să amesteci laptele înainte și când trebuie să îl adaugi, de fapt!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
4.2 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *