Nu există român care să nu fi mâncat măcar o dată în viaţă Albă ca Zăpada. Această prăjitură deosebită este extrem de gustoasă și are un aspect apetisant, datorită căruia a și fost denumită așa după celebrul personaj Disney. Totuși, pe mulți nu îi duce cu gândul la poveste, ci la copilărie. Vrei să-i redescoperi gustul delicios? Încearcă rețeta Jamilei. Iată ce să adaugi în prăjitură ca să iasă ca la carte!
Indiferent dacă o faci pentru tine, pentru familia ta sau pentru prieteni, Albă ca Zăpada este un desert cu care nu ai cum să dai greș. Această prăjitură este extrem de aromată și răcoritoare, astfel că nu degeaba se numără printre preferatele multor persoane de la noi din țară și nu numai.
Dacă și tu te numeri printre acestea, atunci, cu siguranță, trebuie să încerci această rețetă a Jamilei, considerată a fi una dintre cele mai bune bucătărese din România. Află toate secretele ei!
Pentru rețeta de Albă ca Zăpada, ai nevoie de următoarele ingrediente:
Citește și Ecler uriaș la tavă, cea mai fină prăjitură de casă. Toți musafirii îți vor cere încă o felie!
Mai întâi de toate se prepară aluatul pentru foi. Astfel, se amestecă într-un vas ouăle, zahărul, uleiul și laptele. Se bat toate aceste ingrediente cu telul, după care se adaugă sarea și amoniacul dizolvat în puțina zeamă de lămâie.
Ulterior, se pune, treptat, făina și se amestecă până rezultă un aluat omogen. Acesta se lasă la odihnit pentru o jumătate de oră, după care se împarte în trei. Fiecare parte se întinde foarte bine pe câte o bucată de foaie de copt.
După aceea, se ia o tavă și se întoarce cu fundul în sus, iar deasupra se pune o foaie, cu tot cu bucata ei de hârtie de copt. Se coace timp de un sfert de oră la foc mic până ce foaia de aluat se întărește ușor. Se procedează la fel și cu celelalte două foi.
Acum, se pregătește crema. Se ia o cratiță și se pun făina, zahărul și coaja de lămâie. De asemenea, se toarnă și puțin lapte, suficient pentru a obține o pastă. Ulterior, se toarnă lapte ușor până când pasta se diluează din ce în ce mai mult și până ce se termină laptele.
Se pune cratița pe foc și se amestecă continuu până ce crema se îngroașă. Ulterior, se ia cratița de pe foc și se adaugă esența de vanilie și sucul de lămâie. Mai departe, se acoperă crema cu o folie de plastic, direct pe suprafața acesteia ca să nu se formeze crustă și se lasă să se răcească.
După ce s-a răcit, se mixează compoziția și se adaugă câte puțin unt aflat la temperatura camerei. Acum, se tapetează tava cu folie de plastic și se pune una din foi, apoi se pune un strat de cremă.
Ulterior, se aşază a doua foaie și se pune un strat de cremă, iar apoi ultima foaie, iar deasupra trei linguri de cremă. Se întinde foarte bine crema de deasupra și se presară nucă de cocos.
În final, se împachetează părjitura și se pune deasupra ei un tocător, apoi o greutate. Se introduce prăjitura în frigider și se lasă peste noapte. A doua zi se taie și se poate servi. Spor la treabă și poftă bună!