Românii pun pe masa de sărbătoare numeroase preparate tradiționale cu care se delectează alături de familie și cei dragi. Printre ele se numără și salata de icre, fiind o alegere foarte bună și pentru persoanele care nu sunt mari consumatoare de carne de pește. Unele gospodine deja au propria lor rețetă de icre cu care își impresionează musafirii, însă altele nu știu cum să obțină un preparat perfect. În cele ce urmează îți vom explica ce poți pune în salata de icre, înafară de griș, pentru a ieși foarte bună!
Salata de icre se poate realiza după diferite rețete, în funcție de trucurile știute de gospodinele care o pregătesc. Indiferent că preferi să urmezi pașii rețetei clasice, în care freci icrele cu ulei, sau ești deschisă spre moduri noi de preparare, noi îți spunem ce ingredient poți pune în salata ta pen tru a-i da un gust și o consistență inedită.
Secretul gospodinelor care se laudă cu cea mai bună salată de icre este miezul de pâine înmuiat sau grișul fiert. Aceste două trucuri ajută icrele să devină mai pufoase și mai aerate, consumul lor fiind mult mai ușor. Dacă preferi să freci icrele doar cu ulei, atunci salata ta va fi mult mai densă.
Dacă alegi să gătești icre proaspete, trebuie mai întâi să le separi de mebrana care le unește. Ia o sită cu găuri mari, spală-le și pune sare din abundență peste ele. Așază icrele într-un recipient închis și pune-le la frigider. Important de reținut este că icrele pot rezista la rece și timp de 2-3 luni. Ele se pot prepara fie proaspete, fie după o perioadă, dar nu mai mult de cea menționată anterior.
Pentru o salată de icre ca la carte, nu ai nevoie de multe ingrediente și nici de mult timp la dispoziție, fiind o rețetă care este gata în doar câteva minute. Ai nevoie de:
Ceapa se toacă mărunt, se pregătește și uleiul, dar și icrele pe care le vei adăuga direct de la frigider. Ia feliile de pâine și înmoaie-le în apă călduță, apoi stoarce-le în mâini pentru a elimina excesul de apă. Pune într-un castron mai mare icrele sărate și miezul de pâine. Bate icrele și pâinea cu mixerul, până ce amestecul devine omogen.
Treptat, vei încorpora uleiul măsurat în salata de icre. Ca să îi dai salatei tale o densitate mai plăcută, adaugă și 150 – 200 de ml de apă minerală. Aceasta va face preparatul mai pufos și mai ușor de digerat.