Peștele prăjit se numără printre mâncărurile preferate ale multora. Fie că îl servim cu legume sau mămăligă, este întotdeauna o idee rapidă și sățioasă pentru prânz sau cină. Mulți evită să prăjească pește, din cauza mirosului puternic pe care acesta în emană. Există câteva ingrediente pe care poți să le pui în tigaie când prăjești peștele, pentru a evita să inunzi casa de miros.
Iubitorii de pește au câteva rețete preferate, în funcție de tipul de pește și de modul de gătire. Indiferent ce fel de pește alegi, că este trunchi sau file, prăjirea rămâne metoda cea mai populară și mai rapidă de a găti peștele. Dezavantajul este că atunci când este prăjit în ulei, peștele emană un miros puternic, care persistă în casă chiar și câteva zile.
Există câteva trucuri la îndemână pe care le poți aplica atunci când prăjești pește, pentru a evita mirosul. Unul dintre ele presupune să pui felii de cartof în aceeași tigaie. Cei care au încercat metoda spun că rondelele de cartof absorb mirosul și, astfel, bucătăria nu va mai fi inundată de acea aromă greu de îndepărtat. După fiecare bucată de pește prăjită, rondelele de cartof vor fi înlocuite cu altele crude.
Citește și: Garnituri care merg la pește. Cu ce mai poate fi servit în afară de cartofi natur, orez sau salată
Și mărul este eficient împotriva mirosului de pește. Trucul cu măr funcționează la fel ca acela cu cartof: taie un măr bucățele sau felii și adaugă-l în tigaie, atunci când prăjești pește. Când adaugi alte bucăți de pește la prăjit, pune și bucăți proaspete de măr.
Un alt truc pe care toate gospodinele ar trebui să îl știe presupune să folosești hârtie de copt atunci când prăjești peștele. Pregătește tigaia și o bucată mai mare de hârtie pergament. Spală peștele, șterge-l cu prosoape de bucătărie și adaugă sare pe el. Bucățile de pește pot fi prăjite ca atare sau pot fi trecute prin făină sau mălai, pentru a căpăta acea crustă crocantă.
Pune hârtia de copt în tigaie, adaugă ulei, iar când acesta este încins, pune bucata sau bucățile de pește. Acoperă-le cu cealaltă parte a hârtiei de copt și strânge bine marginile, astfel încât peștele să fie sigilat în interior. Lasă pe foc câteva minute, după care întoarce peștele, cu tot cu hârtie, astfel încât să se gătească și pe partea cealaltă.
Citește și: Condimente pentru pește. Combinația care dă un gust desăvârșit. Ce trebuie să adaugi neapărat
Timpul de prăjire depinde de tipul de pește și de cât de groasă este bucata. Poți adăuga în tigaie și câteva felii de lămâie, pentru că și acestea sunt eficiente împotriva mirosului puternic. Când este gata, scoate peștele pe un șervețel, pentru a absorbi excesul de ulei.