Ce să pui în varza călită ca să aibă un gust unic. Așa o prepară bunicile de la țară

Ce să pui în varza călită ca să aibă un gust unic. Așa o prepară bunicile de la țară

Varza călită este un preparat tradițional, apreciat de generații de români din toate colțurile țării. Delicioasă, sățioasă, ușor de pregătit și prietenoasă cu bugetul tău, acest fel de mâncare reprezintă un veritabil deliciu culinar.

Pentru a obține cel mai bun rezultat, este important să omiți uleiul atunci când călești varza. Află mai jos care este, de fapt, ingredientul secret care conferă întregului preparat aroma sa inconfundabilă.

Ce ingredient trebuie să adaugi în varza călită

Unul dintre cele mai prețuite sfaturi ale gospodinelor este să nu folosești ulei în varză călită! În schimb, se recomandă utilizarea slăninei, un ingredient care conferă preparatului un gust absolut delicios.

Procedeul este simplu: într-o tigaie pusă pe foc mic, adaugă aproximativ o sută de grame de slănină afumată, tăiată subțire în felii. Este important ca slănina să se topească, nu să se prăjească, deci asigură-te că flacăra nu este prea puternică.

Întoarce periodic feliile de slănină pentru a se topi uniform. După ce slănina s-a topit adaugă ceapa tăiată mărunt pentru a se căli. Când ceapa devine translucidă, adaugă jumătate din cantitatea de varză, care a fost presărată în prealabil cu sare, iar după ce varza își reduce volumul, adaugă și cealaltă jumătate.

Citește și: Cât timp se fierbe varza calită, ca să iasă moale și gustoasă. Ingredientul de la final face o mare diferență

Varza călită se prepară ușor

Acest preparat se prepară în aproximativ 40 de minute. De asemenea, în acest mod poți pregăti cu ușurință un festin culinar care va impresiona nu doar familia, ci și musafirii tăi.

Ce să pui în varza călită ca să aibă un gust unic

Poți bucura pe toată lumea cu un preparat delicios și sățios care va satisface papilele gustative și va crea amintiri de neuitat și cele mai pretențioase persoane.

Vezi și: Cât se ține varza călită la cuptor. Gustul ei se schimbă radical dacă procedezi așa. Iese pur și simplu delicioasă

Ingrediente

  • 1,2 kilograme de varză nouă
  • 100 de grame de slănină afumată
  • o ceapă de mărime medie
  • două frunze mici de dafin
  • o linguriță de cimbru uscat
  • 150 de mililitri de apă
  • o linguriță de boabe de piper negru
  • 200 de grame de suc de roșii concentrat
  • o linguriță de boia dulce
  • o linguriță rasă de sare
  • un borcan de ardei iute în oțet

Un preparat bun iese cu ingrediente de calitate

Varza călită este cu siguranță unul dintre cele mai îndrăgite preparate tradiționale din România. Este apreciată în toate regiunile țării, fiecare având propria sa variantă a rețetei tradiționale.

Un mare avantaj este că nu este deloc dificilă de pregătit, indiferent dacă o gătești pe aragaz sau în cuptor, fiind accesibilă și pentru cei care nu au multă experiență în bucătărie.

Te poate interesa și: De ce să presari la final bicarbonat de sodiu în varza calită. E secretul extraordinar al bucătarilor de top

De asemenea, nu necesită multe ingrediente, care ar fi greu de găsit sau costisitoare. Secretul succesului acestei mâncăruri constă adesea în calitatea ingredientelor folosite.

Reamintim faptul că gospodinele au un truc binecunoscut pentru a-i conferi o aromă specială și anume, să nu mai adauge ulei în varza călită, înlocuind acest ingredient cu o bucată de slănină.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
9 32 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *