Ai acasă o grădină în care ai plantat meri, dar aceștia nu sunt roditori? Ei bine, atunci ai nimerit exact unde trebuie. Află că există un truc la care poți apela cu încredere. În rândurile de mai jos, îți vom dezvălui ce trebuie să pui la rădăcina pomilor ca să facă multe fructe. Așa te vei bucura, din nou, de mere din propria livadă!
Merele sunt, fără doar și poate, unele dintre cele mai gustoase și sănătoase fructe de la noi din țară. Ai acasă o micuță livadă? Dacă da, în această perioadă a anului ar trebui să te bucură de aceste fructe apreciate în toată lumea.
Însă, ce te faci dacă pomii tăi nu au rod. Iată trucul util dezvăluit de specialiști. ”Pentru dezvoltarea normală a pomilor și rezistența la boli, trebuie aplicat îngrășământ pe tot parcursul sezonului de creștere.
Ce îngroapă grădinarii experimentați sub măr primăvara? În această perioadă, pomii se trezesc după o perioadă de hibernare și încep o creștere intensă, se dezvoltă mugurii și lăstarii, se pun bazele viitoarei recolte.
Prin urmare, este deosebit de important să le asigurăm o nutriție bună. Merii au nevoie de fertilizare primăvara, în ciuda solului fertil și a îngrășămintelor aplicate toamna.”, au precizat experții de la Agro Medic pe Tiktok.
Totodată, specialiștii au mai transmis că fertilizarea de primăvară ar trebui să fie dominată de azot. Potrivit acestora, plantele au nevoie de el ca de aer pentru o creștere accelerată și pentru dezvoltarea masei verzi.
De asemenea, ureea, nitratul de amoniu, gunoiul de grajd, turba obișnuită și gunoiul de pasăre mai sunt folosite pentru hrănirea merilor, mai susțin experții de la Agro Medic.
Fertilizarea ar trebui să înceapă atunci când apar frunzele tinere și primii muguri, precizează grădinarii iscusiți. ”La două săptămâni după înflorire, se aplică un îngrășământ lichid: 12 grame de uree sau 15 grame de nitrați la 10 litri de apă.
Pentru a pregăti un îngrășământ organic bogat în azot se folosește gunoi de grajd. Acesta se diluează cu apă în proporție de unu la 3. Infuzia va fi gata de utilizare după 14 zile, dar asigurați-vă că o amestecați periodic în acest timp.
Înainte de a o folosi, diluați un litru din ea cu 10 litri de apă. Dar grădinarii experimentați se bazează pe o altă metodă, îngroapă doi pumni de cuișoare sub trunchiul mărului. Pătrunzând în sol, acestea îl saturează cu fier, care este vital pentru creșterea și dezvoltarea pomului fructifer.”, au mai transmis experții de la Agro Medic.