Din când în când tuturor ne mai fuge gândul la o ciorbă așa cum mâncam doar la bunica acasă. Ei bine, acest tip de ciorbă poate fi făcut de oricine dacă se respectă rețeta. Există un secret foarte important. Află de mai jos ce să pui mereu în ciorbă pentru un gust ca în copilărie. Bunicile foloseau un ingredient special.
Vrei să mănânci o ciorbă foarte gustoasă, exact cum era cea pe care o făcea bunica? Ingredientul minune care îi dă un gust deosebit ciorbei de pui este smântâna cât mai grasă. Astfel poate fi dreasă zeama sau să folosești sosul alb lângă, în funcție de preferințele fiecăruia.
Ingredientele necesare: un kilograme de carne de pui, un morcov, o ceapă, o rădăcină de pătrunjel, 50 gr rădăcină de țelină, trei cartofi, jumătate de ardei roșu, 150 ml de bulion, un ou, o roșie coaptă și decojită, trei fire de leuștean, jumătate de litru de borș sau trei linguri de zeamă de lămâie, cinci linguri de ulei, sare.
Cum se prepară: Spală foarte bine legumele și curăță-le de coajă. Taie-le apoi cubulețe sau dă-le pe răzătoare, în funcție de preferințele fiecăruia. Ceapa și ardeiul se toacă mărunt și se călesc bine, apoi se pun și celelalte legume și se lasă la foc mic pentru aproximativ 10 minute, până se înmoaie. Carnea se pală foarte bine și se adaugă într-o oală cu un litru și jumătate de apă rece. Se lasă la fiert timp de 15-20 de minute, apoi se adaugă sarea și se continuă fierberea pentru încă aproape 45 de minute. Se toarnă totul peste legumele călite și apoi se bate un ou, se toarnă fir cu fir peste ciorbă. Acrește ciorba cu borș sau zeamă de lămâie, oprește focul și pune leuștean tocat mărunt. Mai lasă pentru aproximativ cinci minute cu capacul pus, apoi este gata de servit.
Spre deosebire de puiul de țară, crescut la curte, carnea de pui cumpărată din comerț fierbe mai repede. Sunt puțini cei care iau în considerare acest amănunt. Unul dintre secrete este să fierbi puiul întreg, mai ales dacă vrei să faci supă. Vei obține echilibrul perfect dintre grăsime și aromă. Nu fierbe puiul foarte mult. Pielea, carnea și colagenul puiului cedează rapid la căldură. Astfel, gătirea mai scurtă menține supa limpede. foarte important: puiul se fierbe la apă rece. Dacă pui puiul în oală când apa este deja în fierbere, carnea se poate altera.