Ce să pui neapărat în apa în care fierbi pastele. Ingredientul secret pe care îl folosesc italienii

Așa vor ieși absolut delicioase
Ce să pui neapărat în apa în care fierbi pastele. Ingredientul secret pe care îl folosesc italienii

Să prepari paste pare un proces simplu! Pui pastele la fiert, le amesteci cu un sos de roșii și gata, ai obținut rapid și simplu un preparat gustos și sățios. Dar chiar și o gospodină pricepută poate face greșeli atunci când fierbe pastele. Experții susțin că trebuie să adaugi un ingredient secret în apa în care fierbi pastele!

Cum se fierb corect pastele

Italienii sunt experți în prepararea pastelor, dar aceștia au un secret atunci când vine vorba de fierberea acestor paste făinoase. Pentru ca preparatul să iasă unul la fel ca la restaurantele de top, în apa în apa în care fierb pastele trebuie să adaugi foaie de dafin.

Așadar, dacă sunteți mari fani ai pastelor și vrei să le gătești în stil italian, ar trebui să știi un mic truc. Trebuie doar să adaugi o foaie de dafin în apa în care fierbi spaghetele, pentru ca acestea să iasă delicioase. Foaia de dafin le va da un gust cu totul diferit și aromat. Frunzele de dafin își lasă aromele odată cu timpul de gătire, de aceea este recomandat să le utilizați la mâncăruri care necesită preparare lentă, la foc mic.

De ce să adaugi o foaie de dafin în apa în care fierb

Citește și: De ce să fierbi pastele cu două minute mai puțin decât scrie pe ambalaj. Secretul bucătarilor italieni

Un al truc pe care îl puteți utiliza la fierberea pastelor este adăugarea sucului de lămâie. Dacă adaugi o linguriță de zeamă de lămâie în apa în care fierb pastele, textura acestora va rămâne netedă chiar și după fierbere.

 „Fierberea pastelor într-o apă acidifiată prin adăugarea unei linguri de zeamă de lămâie sau de oțet, păstrează textura pastelor netedă și plăcută, chiar și după gătire. Într-o apă cu pH de 6 proteinele sunt neutre din punct de vedere electric, aspect care facilitează recombinarea aminoacizilor rezultând o rețea proteică eficientă care încorporează moleculele de amidon, iar în acest fel pastele nu vor fi lipicioase”, recomandă Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, potrivit dcnews.ro.

Citește și: Când se pun foile de dafin în ciorbă, de fapt. Greșeala pe care o fac multe gospodine

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *