Ce să pui neapărat în mămăligă când începe să fiarbă. Ingredientul banal care o face mai cremoasă și mai gustoasă

Ce să pui neapărat în mămăligă când începe să fiarbă. Ingredientul banal care o face mai cremoasă și mai gustoasă

Ce să pui neapărat în mămăligă când începe să fiarbă. Preparatul tradințional este de obicei un excelent înlocuitor al pâinii. Chiar dacă este un preparat cu o istorie îndelungată, iar la o primă vedere pare ușor de gătit, în realitate nu multor gospodine le iese ca la carte. Iată ce trebuie să adaugi neapărat înainte să fiabă pentru a-i oferi un gust desăvârșit.

Ce să pui neapărat în mămăligă când începe să fiarbă

Deși, pe timpuri, mămăliga era aliment de bază în mediul rural, aucm și gospodinele de la oraș obișnuiesc să prepare acest fel de mâncare. Însă pe cât de simplă pare rețeta, pe atât de complicată este în realitate. Deoarece mămăliga nu este doar mălai fiert.

Dacă vrei să îți iasă o mămăligă cu adevărat gustoasă trebuie să știi cantitățile de ingrediente, dar și câteva trucuri pe care puține bucătărese le cunosc.

În primul rând, trebuie să ții cont de următorul aspect: mălaiul din comerț fierbe mai ușor decât cel de moară. Astfel, mălaiul din magazin fierbe cam în 5-7 minute de când apa dă în clocot, în timp ce mălaiul de moară fierbe cam în 15 minute.

Proporția ideală de mălai-apă este de o cană de mălai fin la 3 căni de apă. Însă aici depinde foarte mult și de densitatea mălaiului.

Mămăliga o poți face într-un ceaun sau o oală cu fund dublu, care poate fi și din inox.

Cea mai gustoasă mămăligă. Mod de preparare

Pentru a da gust mămăligii și a ajuta mălaiul să se înmoaie, adaugă un vârf de cuțit de sare în apă, înainte de a adăuga mălaiul.

Toarnă mălaiul în apa fierbinte, înainte de a începe să fiarbă și amestecă bine cu o lingură de lemn sau un tel pentru a nu se forma cocoloșe. Ține cont de faptul că mămăliga se amestecă în permanență după ce ai pus mălaiul la fiert.

Pentru un gust savuros, în timp ce mălaiul fierbe, imediat după ce a dat în clocot, poți adăuga ingredientul secret: o bucată de unt sau o ceșcuță de lapte cald. Grăsimea din unt sau lapte vor oferi preparatului o sarvoare deosebită, potrivit libertateapentrufemei.ro.

Mămăliga tradițională se odihnește pe lemn

Dacă vrei să simți gustul autentic de mămăligă, răstoarn-o pe un tocător sau un platou de lemn și nu pe farfurii de porțelan sau sticlă. Lemnul dulce absoarbe umiditatea din mămăligă și îi dă un gust bun, ca la bunica, la țară.

Citește și: „Pune asta în mămăligă când o fierbi și nu va mai face niciodată cocoloașe. Va fi ieși super cremoasă și gustoasă

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.5 822 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *