Ce să pui sub pește înainte să-l prăjești pe grătar. Așa va ieși crocant și gustos

Gustul său este impresionant.
Ce să pui sub pește înainte să-l prăjești pe grătar. Așa va ieși crocant și gustos

Există anumite persoane care adoră preparatele care conțin pește. Așa că dacă trebuie să îți diversifici meniul, noi îți dezvăluim ce se întâmplă când așezi feliile de lămâie sub pește înainte de a-l găti? Este un secret bine păstrat de bucătarii pricepuți și merită să îl încercați. Iată cum trebuie să procedezi.

De ce trebuie să pui lămâie sub bucățile de peste

În lumea agitată în care trăim, activitățile noastre de zi cu zi ne absorb mult timp și, din păcate, mulți dintre noi nu dispun de resurse suficiente pentru a pregăti mese sofisticate și elaborate. Astfel, românii preferă preparate care se pregătite rapid, în câteva minute, pentru a se bucura de o masă în grabă și pentru a mai rămâne cu ceva timp pentru a se relaxa după o zi încărcată.

Ei bine, gospodinele ne îndeamnă să așezăm câteva feliuțe de lămâie sub pește înainte de a-l găti la grătar. Nu doar că această metodă îmbunătățește savoarea preparatului, dar te poți bucura și de avantajul că nu trebuie să-ți faci griji cu privire la lipirea cărnii de acesta, o problemă des întâlnită în bucătărie.

Citește și: În ce să înmoi peștele înainte de a-l prăji în tigaie. Așa devine mai moale și suculent, gustul te va cuceri din prima

De ce secrete mai trebuie să ții cont

La orice preparat calitatea ingredientelor contează. Așa că trebuie să te asiguri că selectezi un pește proaspăt. Alege o specie care se potrivește gustului tău, cum ar fi somon, doradă, cod sau ton. Pentru a te asigura că peștele este cât mai proaspăt el trebuie să aibă un miros de mare și ochii clari.

Spală peștele sub apă rece și îndepărtează solzii, intestinele și branhiile. De asemenea, poți lasă peștele să se marineze pentru un timp scurt înainte de gătire. Poți folosi o marinadă simplă din ulei de măsline, lămâie, sare și piper.

Vezi și: Ce să adaugi în ulei, înainte de a pune peștele în tigaie. Îi va da un gust deosebit, rețeta pe care trebuie să o încerci

Ce să pui sub pește înainte să-l prăjești pe grătar

Există mai multe modalități de a găti peștele, inclusiv grătarul, cuptorul, tigaia sau aburul. Dacă îl gătești la grătar sau în cuptor, asigură-te să-l așezi pe feliile de lămâie pentru a-i accentua gustul și pentru a preveni lipirea de suprafața de gătit.

În plus, te sfătuim să respecți timpul și temperatura de gătire, deoarece peștele este gata când carnea se desface ușor cu o furculiță și are o culoare opacă și albă.

Alte secrete din bucătărie pentru tinere

Există câteva secrete utile în bucătărie pe care le poți aplica pentru a face gătitul mai ușor și mai plăcut. De exemplu, pentru a preveni scurgerea ciorbei din oală pe marginea aragazului, poți simplu să plasezi o lingură de lemn deasupra oalei în timpul gătirii. Această metodă simplă te va ajuta să eviți accidentele neplăcute.

Te poate interesa și: Trucul care te va ajuta enorm. Cum să prăjești pește fără să faci miros în bucătărie

În plus, dacă ai adăugat prea multă sare în mâncare, nu trebuie să îți faci griji. Poți corecta gustul adăugând o felie de cartof în preparat. Amidonul din cartof va absorbi excesul de sare, astfel încât să obții un gust mai echilibrat.

În ceea ce privește clătitele, dacă dorești să le faci fără să se lipească de tigaie, poți unge tigaia cu ulei înainte de a turna fiecare porție de aluat. Acest pas este esențial pentru a obține clătite frumoase.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *