Ce să pulverizezi peste saltea ca să ții departe ploșnițele. Ingredientul de aur care te ferește de aceste insecte

Cum scapi rapid de ploșnițele din pat
Ce să pulverizezi peste saltea ca să ții departe ploșnițele. Ingredientul de aur care te ferește de aceste insecte

Dacă vă confruntați cu ploșnițe, aflați că se scapă greu de ele! În cazul în care nu știați, ploșnițele de pat, denumite științific Cimex lectularius, sunt insecte greu de eliminat. Acestea pot depune aproximativ 500 de ouă într-un timp extrem de mic.

Cum scapi rapid de ploșnițele de pe saltea

În ultima perioadă, ploșnițele au luat cu asalt casele oamenilor, iar mulți caută cu disperare soluții pentru a elimina aceste insecte minuscule. Deși este greu de crezut, oamenii sunt cei care ajută ploșnițele să se răspândească, turismul fiind principala cauză.

Răspândirea ploșnițelor se poate face prin haine, însă acestea se pot înmulți și prin cărțile împrumutate de la anticariate. Însă cel mai ușor de a aduce ploșnițe acasă este din camera de hotel sau din alte unități de cazare.

De asemenea, ploșnițele pot ajunge în locuință și din locurile publice, de exemplu săli de spectacole, sala de sport, mijloace de transport în comun. Iată cum să elimini aceste insecte dintr-un apartament infestat, în special din salteaua de pe pat.

Ciupiturile de ploșnițe reprezintă un risc major pentru sănătate

Dacă ați fost ciupiți de ploșnițe, acestea vor apărea ca un fel de traseu pe piele. Dacă nu găsesc sânge din prima, ele se vor deplasa și vor mușca din loc în loc până găsesc sursa de sânge. Ciupiturile lasă semne roșii, umflate pe piele, care provoacă mâncărimi.

Trebuie să știți că mușcăturile de ploșniță sunt vizibile doar a doua zi, iar simptomele sunt cauzate de o secretie anticoagulantă pe care plosnița o injectează în pielea gazdei. De asemenea, ploșnițele pot transmite virusuri și boli, precum, hepatita B, hepatita C sau HIV.

Citește și: Ingredientul puternic din bucătărie care elimină ploșnițele de pat. Cum trebuie să procedezi de fapt, trucul te scapă de o mare problemă

Ingredientul de aur care te ferește de ploșnițe

Ploșnițele supraviețuiesc la loc cald, de cele mai multe ori sunt ascunse în așternuturi și salteaua de la pat. Dacă aveți probleme cu aceste insecte, ele nu vor dispărea doar prin simpla aruncare a mobilierului. Așadar, există câteva metode prin care poți preveni înmulțirea acestora:

Aburi fierbinți

Aparatele cu aburi sunt o soluție ideală de a scăpa de aceste insecte. Aburii pătrund în cele mai greu accesibile locuri și duc la eradicarea ploșnițelor. Nu vei scăpa de ploșnițe din prima, așa că repetați procesul până ce acestea vor dispărea complet.

Folosește oțet sau spirt

Insectele nu acceptă mediile acide. Drept urmare, puteți folosi spirt sau oțet. Este necesar să stropești salteaua de la pat cu aceste ingrediente.

Turmeric

Turmericul distruge mediul propice dezvoltării acestora, așa că este o soluție foarte bună la care poți apela în cazul în care te lupți cu infestarea de ploșnițe. Acest ingredient trebuie presărat prin locurile în care sunt insectele ascunse și așteptat câteva zile până ce sunt eliminate.

Insecticide speciale

Puteți apela și la insecticide, pe care le pulverizați în casă și pe întregul mobilier. Lasă locuința închisă câteva zile, apoi aerisește foarte bine înainte de a sta în casă.

Citește și: Hotelul pentru insecte, noua modă din grădinile românilor. Cum se face și ce beneficii are în agricultură

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.2 18 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *