Ce salariu va avea Diana Șoșoacă, după ce a intrat în Parlamentul European. Care sunt avantajele de care se va bucura de fapt în următorii 5 ani VIDEO

Venitul ei va fi de aproximativ 3 ori mai mare decât în prezent

Scris de: Daoud Andra

11 Jun. 2024

Ce salariu va avea Diana Șoșoacă, după ce a intrat în Parlamentul European. Care sunt avantajele de care se va bucura de fapt în următorii 5 ani VIDEO

Partidul din care face parte Diana Șoșoacă a depășit pragul electoral necesar pentru un loc în Parlamentul European, iar politiciana se pregătește să plece la Bruxelles. Ce salariu va avea acolo, în calitate de europarlamentar.

Diana Șoșoacă a obținut un post de europarlamentar

Românii au votat duminică pentru alegerile locale, dar și pentru europarlamentare. În urma centralizării voturilor, reprezentanții partidelor politice au aflat câți politicieni vor trimite la Bruxelles, la Parlamentul European. Cele mai multe mandate le-a obținut alianța PSD-PNL, care va trimite 19 europarlamentari în Belgia.

Urmează alianța AUR, căreia i-au fost atribuite 6 mandate, apoi alianța USR-PMP-Forța Dreptei, cu 3 mandate. Partidul SOS România, din care fac parte Diana Șoșoacă și Luis Lazarus a trecut de pragul electoral de 5%, necesar pentru a intra în Parlamentul European, și va trimite doi politicieni la Bruxelles, printre care și Diana Șoșoacă.

Vezi și: De ce a fost pus soțul Dianei Șoșoacă, Silvestru Șoșoacă, sub control judiciar pentru 60 de zile. Ce acuzații grele îi aduc procurorii

Senatoarea renunță, așadar, la locul din Parlamentul României, pentru cel European. În ceea ce privește veniturile pe care le va încasa în Belgia, Diana Șoșoacă va avea același salariu ca toți ceilalți europarlamentari. Potrivit Statutului Deputaților în Parlamentul European, salariile acestora au o cotă de 38,5% din salariul de bază al unul judecător de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Astfel, venitul lunar net al unui europarlamentar este de 7.853,89 euro.

De asemenea, europarlamentarii se bucură și de alte beneficii materiale, precum diurnă și anumite sume lunare cu care să își achite cheltuielile privind cazarea si deplasarea, mașină pentru a participa la anumite conferințe sau evenimente etc.

De ce a cerut Diana Sosoaca ordin de protectie impotriva sotului 17
Diana Șoșoacă a obținut un post în Parlamentul European

Ce avere are Șoșoacă, în 2024

Potrivit celei mai recente declarații de avere, Diana Șoșoacă deține mai multe terenuri în provincie, respectiv în județele Vâlcea și Dâmbovița. Este vorba despre două terenuri intravilane în localitatea Căciulata, județul Vâlcea, cu o suprafață totală de 1375 metri pătrați. Politiciana mai are un teren la Vulcana de Sus, Dâmbovița, cu o suprafață de peste 2100 de metri pătrați și un teren agricol în Balotești, Ilfov, primit ca donație, cu o suprafață de 22.500 de metri pătrați.

Vezi și: De ce a divorțat Diana Șoșoacă de primii doi soți. Celebra senatoare nu s-a sfiit să recunoască asta, ce le făcea de fapt

Lidera partidului SOS România mai are două apartamente în București, cu suprafețe de 89, respectiv 58 de metri pătrați și o casă de vacanță la Vulcana de Sus. Șoșoacă are și două mașini proprietate personală, un Opel Corsa și o Skoda Octavia, dar și obiecte de artă în valoare de câteva mii de euro.

Conform declarației de avere, are și datorii, respectiv două împrumuturi în valoare de 43.000 de euro în total. Salariul de senatoare al lui Șoșoacă a fost de 130.515 lei pe an, până în prezent.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *