Ce sare nu trebuie să pui niciodată în paste. Se pot transforma într-o adevărată otravă

Ce recomandări fac specialiștii în acest caz
Ce sare nu trebuie să pui niciodată în paste. Se pot transforma într-o adevărată otravă

Pastele, pregătite cu diferite sosuri, reprezintă un fel de mâncare preferat de foarte mulți oameni. Pentru prepararea lor, marii bucătari vin cu sfaturi foarte importante. Spre exemplu, știai ce sare nu trebuie să pui niciodate în paste? Din cauza acesteia se pot transforma în adevărată otravă.

Sfaturi importante în prepararea pastelor. Ce sare nu trebuie să folosești

Foarte multe persoane pregătesc pastele cu sare iodată deoarece o consideră mult mai utilă decât sarea obișnuită de bucătărie. Se crede despre sarea iodată că previne deficiența de iod din organism. Ei bine, nu e deloc în regulă să se folosească acest tip de sare. S-a dovedit faptul că atunci când pastele sunt gătite în apă de la robinet și peste ele este pusă sare iodată, se pot forma compuși toxici. De ce se întâmplă asta? Apa potabilă de la robinet este tratată cu clor sau cloramină. Acești dezinfectanți pot ajunge în apa pe care o folosești pentru a găti.

Așadar, pot apărea probleme dacă adaugi sare iodată în astfel de apă, mai ales dacă în ea gătești paste. Când făina de grâu este încălzită în apă, apar produse secundare nocive iodate, au arătat studiile de laborator.

Oamenii de știință au făcut un experiment în laborator. În urma acestuia s-a descoperit că pastele fierte în apă iodată conțineau trihalometani iodați, compuși potențial toxici.

Citește și – Trucul banal pentru ca pastele să nu se lipească între ele. Așa se fierb corect, de fapt

Ce este de făcut în această situație?

Specialiștii spun că pentru a preveni efectele nocive asupra organismului ar trebui să adaugi sare după ce pastele sunt gata. De asemenea, este recomandat ca pastele să fie fierte fără capac.

Dacă vrei totuși să pui sare în timp ce pastele fierb, folosește sare de Himalaya sau sare fără iod. La final, după ce sunt fierte, scutură bine pastele.

Ce să pui în apă pentru a prepara paste ca un italian

O problemă des întâlnită de mulți oameni este că pastele se lipesc între ele sau de fundul vasului, atunci când sunt puse la fiert. Pentru a preveni acest lucru nu este nevoie să adaugi ulei în apă, așa cum mulți ar fi crezut, ci să ții cont de un alt aspect. În primul rând pastele de calitate au mai puține șanse să se lipească. Apoi, motivul pentru care pastele ajung să se lipească între ele este că nu folosești apă suficientă. Pune la fiert o oală mare cu apă și cu sare. Pentru 100 de grame de paste este nevoie de un 2 litri de apă și o linguriță de sare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *