Ce se ascunde sub Marea Neagră, de fapt. Doar câțiva oameni au știut secretul

Ce se ascunde sub Marea Neagră, de fapt. Doar câțiva oameni au știut secretul

Se crede că sub Marea Neagră s-ar ascunde tuneluri care ar face legătura cu Bulgaria și Turcia și poate chiar și cu celelalte țări aflate în vecinătatea României. Misterul acesta datează din timpul Primului Război Mondial.

Misterul de sub Marea Neagră

Povestea tunelurilor de sub Marea Neagră își are rădăcinile în timpul Primului Război Mondial. La acea vreme a apărut prima relatare potrivit căreia locuitorii din zona Dobrogea foloseau o rută subterană misterioasă pentru a-și transporta oile până în Turcia. Accesul la acest tunel era știut doar de câțiva oamenii și era utilizat doar în situații critice.

Ulterior, în anii ’80, când se construia Canalul Dunăre-Marea Neagră, un grup de soldați a descoperit că într-un cimitir din Murfatlar se afla o altă intrare către rețeaua de tuneluri secretă care lega România de Bulgaria. Cu toate că s-ar fi aflat despre existența lor, nu s-a făcut nicio știre cu privire la aceste tuneluri, așa că martorii au păstrat secretul doar pentru ei.

Tuneluri subterane care ar face legătura cu Bulgaria și Turcia

În perioada respectivă, intrarea de la Murfatlar a fost folosită des de către muncitorii Canalului pentru a traversa granița către Bulgaria. Cele două tuneluri ar fi pornit din sudul Dobrogei actuale și din Cadrilater și traversau Marea Neagră.

Numai că, în timpul războiului, aceste guri de acces ar fi fost sigilate pentru siguranța națională, fiind păzite cu scopul să nu se afle informații cheie.

Un alt tunel subteran despre care lumea vorbește ar lega Castelul Corvinilor de Cetatea Devei în Hunedoara. Până acum, niciun localnic nu a reușit să descopere vreuna dintre intrări. Cu toate acestea, unii au încercat să interpreteze construcția tunelului pe baza mărturiilor vechi, care susțin că ar fi conectat castelul la o cetate.

În realitate, nu ar fi vorba despre Cetatea Devei, situată la 20 de kilometri distanță de castel, ci de o fortificație de pe Dealul Sânpetru, aflată în apropierea castelului.

O altă legendă urbană relatează că tunelul a fost construit cu secole în urmă și că un detașament de soldați a dispărut în el. Totodată, există păreri conform cărora tunelul ar avea legătură cu gurile de mină părăsite din jurul castelului, în timp ce galeriile acestor mine ar putea duce până la Deva, pe Dealul Cetății. Cert este că multe dintre aceste guri de mină sunt sigilate acum, motiv pentru care misterul continuă să nu fie deslușit.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.1 15 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *