Ce se cumpără din primul salariu. Lista cu lucruri elementare

Echilibrul dintre viața personală și cea profesională este un obiectiv important în viața fiecărei persoane
Ce se cumpără din primul salariu. Lista cu lucruri elementare

Ce se cumpără din primul salariu. Cu siguranță a existat un moment în care ați trecut pe lângă un magazin și v-ați gândit că atunci când veți primi primul salariu, vă veți întoarce aici. În general, această dorință o au tinerii care nu au lucrat nicio zi în viața lor. De cele mai multe ori, din primul salariu se cumpără ceva pentru care părinții nu v-ar fi dat bani în mod normal. Nu puține sunt momentele în care auziți: „Când iau primul salariu îmi cumpăr ceva tare, pentru că îmi doresc de mult timp”.

Ce se cumpără din primul salariu

Conform studiului Cei Mai Doriți Angajatori, echilibrul dintre viața personală și cea profesională este cel mai important obiectiv în 2022. De aceea, încearcați să vă bucurați cât mai mult cu putință de rodul muncii voastre. Veți simți o satisfacție imensă că vă faceți plcerile cu banii munciți de voi.

„Îmi amintesc de parcă s-a întâmplat astăzi. Eu, cu teancul de bani în fața mea, numărându-i și crezând cu greu că sunt atât de mulți și sunt ai mei. Banii aceia nu erau doar un salariu, intrasem cumva greșit pe ștate și primeam în același timp salariul pe 2 luni. Plus o primă destul de mare.

ce se cumpara cu primul salariu

Îmi amintesc și emoția, dar și întrebarea, care mi-a scăpat cu voce tare și a stârnit hohotele de râs ale tuturor colegelor de birou: Adevărul este… că am găsit ce să fac cu ei. Și în 2-3 săptămâni i-am cheltuit pe toți, fiecare bănuț. Asta cu interminabile reprize de shopping, care mi se păreau absolut necesare – și obligatorii!

Să nu îți imaginezi că aș fi câștigat o avere, nu. Dar așa era percepția mea din acel moment. Eram, de altfel, diferită din tare multe puncte de vedere…

Îmi amintesc ca și acum: mi-am cumpărat epilator, uscător de păr, o gecuță și un palton, câteva pulovere și pantaloni, o pereche de ghete de iarna… Si o mulțime de cosmeticale! Plus primul telefon mobil, eram printre puținele persoane pe care le cunoșteam care nu aveau încă unul.

Am dublat totul, cu câteva excepții, pentru sora mea. Le-am luat și părinților câte ceva. Era înainte de Crăciun și îmi amintesc că am avut un geamantan de cadouri.

Oana a plâns când a văzut atâtea lucruri doar pentru ea :).Cum spuneam, toți banii aceia care la momentul respectiv mi se păreau extrem de mulți s-au dus imediat. Era bine să mă fi gândit măcar ca 10% din ei să meargă într-un cont de economii, dar… ”, este experiența povestită de o tânără pentru economisim.info.

Iată câteva idei în cazul în care nu știți cum să cheltuiți primul salariu:

  • Când primiți primul salariu luați în calcul o mini-vacanță. Cu primul salariu de la angajare puteți urmări ofertele de pe site-urile dedicate și să vă cumpărați bilete de avion către destinația dorită.
  • Faceți cinste din salariul primului job. Prietenii vor fi încântați de această inițiativă.
  • Puneți bani de o parte din primul salariu. Nu se știe niciodată ce oportunitate veți avea.
  • Alegeți să ajutați pe cineva când primiți primul salariu. Satisfacția sfletească va fi una pe măsură.
  • Cumpărați-vă cu primul salariu de la angajare ceea ce vreți. Ar putea fi haine, încălțăminte, articole sportive, telefon, laptop și multe altele

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
4.5 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *