Ce se face cu oglinda miresei după nuntă, pentru ca aceasta să aibă noroc în căsnicie. Există mai multe tradiții și obiceiuri, respectate din cele mai vechi timpuri de tinerii căsătoriți. Chiar dacă în ultimii ani multe tradiții nu au mai fost respectate, cuplurile alegând să organizeze o nuntă mai modernă, există gâteva reguli esenția pe care orice mireasă ar trebui să le respecte.
Ziua nunții este una dintre cele mai importante din viața oricărei femei. Este ziua în care aceasta îmbracă pentru prima oară rochia albă de mireasă. Totul este aranjat în cel mai mic detaliu, iar în ziua respectivă, nu trebuie ca mirii să scape din vedere adevăratele tradiții.
Oglinda miresei este un accesoriu care are o semnificație deosebita. Putem descoperi o lume fascinantă de lucruri pe care le veti afla în randurile următoare.
Un lucru exrem de important pentru mireasă, este alegerea bijuteriilor pe care le va purta în ziua nunții. Se spune că este bina ca acestea să fie purtate și la alte evenimente, nu doar în ziua căsătoriei. Există anumite criterii de alegere precum preferințele proprii, tematica aleasă pentru nunta, culori preferate dar și multe altele
Unul dintre accesoriile care a scris istorie si a creat o traditie care se pastreaza si astazi este oglinda miresei. Oglinda nu trebuie să lipsească de la nicio nuntă. Mireasa se privește și se aranjează în oglindă, înainte ca mirele să vină să o ia de acasă.
Trebuie să știți că modul în care mirii își aleg accesoriile are o influență și asupra mariajului pe care îl vor avea în anii ce vor urma.
Pețitul- este o tradiție care presupune ca mirele sau parintii acestuia să o facă socrilor pentru discuta detaliile nuntii și zestrea. Această tradiție nu se mai respectă în zilele noastre. Tot atunci se stabileau nasii, data nuntii si obligatiile celor doua familii.
Cererea- era practic cererea în casatorie propriu – zisa si avea loc acasa la mireasa. Părintii discutau despre noile îndatoriri ale familiilor și se discuta despre logodna lor. Astăzi se întâmplă rar ca cineva să mai țină cont de această decizie. Cerea în căsătorie reprezentând un moment intim între viitorii miri.
Bărbieritul mirelui– este un obicei care se pastrează și astazi la nunțile românesti. Cavalerul de onoare este cel care trebuie sa se ocupe de aceasta misiune.
Gătitul miresei– Aceasta este una dintre etapele importante ale nunții și are loc fix în ziua evenimentului. Chiar daca este ceva mai mult simbolic, totusi este o etapa care nu este trecuta cu vederea. „Mireasa adună toate accesoriile necesare pentru a se pregăti cum ar fi oglinda miresei, perii de păr, bijuterii, machiaje și multe altele. La gătitul miresei participa nașa, mama miresei, surorile, domnisoarele de onoare care o ajuta să îmbrace rochia și să își așeze accesoriile”, este explicația preoților.