Ce se face cu voalul după nuntă. Tradiția pe care nu trebuie să o încalce nicio mireasă

Ce se face cu voalul după nuntă. În primul rând, voalul de mireasă simbolizează trecerea femeii de la starea pură şi virginală la cea de femeie căsătorită
Ce se face cu voalul după nuntă. Tradiția pe care nu trebuie să o încalce nicio mireasă

Ce se face cu voalul după nuntă. Încă din cele mai vechi timpuri, miresele au păstrat tradițiile și obiceiurile llegate de acest voal, pe care fetele îl poartă în ziua nunții. Sunt mulți cei care nu știu exact care este semnificația lui, dar și ce se face cu el, după ziua nunții. Pentru a afla mai multe despre acest obicei, puteți afla din textul de mai jos.

Ce se face cu voalul după nuntă pentru a-ți merge bine

În primul rând, voalul de mireasă simbolizează trecerea femeii de la starea pură şi virginală la cea de femeie căsătorită. În urmă cu foarte mulți ani, virginitatea înaintea căsătoriei era un ideal.  Fecioria era reprezentată de rochia albă și voalul miresei.

„La origine, voalul de mireasă avea scopul de a ascunde frumuseţea miresei atât faţă de spiritele rele cât şi de „prietenii” mirelui. Aceștia s-ar fi putut simţi tentaţi să îi răpească acestuia aleasa.

Sub semnul zicalei „Toate miresele sunt frumoase”, se credea că simpla arătare a splendorii miresei putea conduce automat la răpirea ei.

Aşadar, voalul era modul prin care mireasa se punea la adăpost faţă de privirile doritoare până în momentul când devenea oficial soţie. În acelaşi timp, se credea că voalul are capacitatea de a proteja mirele și famila acestuia. Precum și pe ceilalţi invitaţi de puterile magice ale miresei, în cazul în care aceasta poseda aşa ceva”, explică specialiștii.

Voalul de mireasă în diferite culturi

Pe vremea aceea, căsătoriile erau aranjate, iar mirele își vedea soția doar în ziua nunții. De altfel, chipul miresei nu putea fi văzut, din cauza voalului, pe care aceasta îl ținea pe chip.

Punerea voalului peste capul miresei apare şi în tradiţia norvegiană, dar şi în alte culturi, unde femeile erau răpite adeseori, urmând a se mărită cu răpitorii lor.

Având în mod tradiţional culorile focului, voalul purtat de mirese în vremea imperiului roman era atât de important încât „nubere” (cuvânt însemnând voal de mireasă) era termenul consacrat pentru căsătoria unei femei.

În tradiţia de nuntă japoneză, mireasa poartă un alt fel de voal, numit „tsuno kakushi”. „Tsuno” înseamnă „coarne”, iar „kakushi”, „ascundere”.

Mireasa are, de fapt, capul înconjurat cu un fel de bandă ornamentată, având rolul de a-i ascunde coarnele egoismului, invidiei şi geloziei, trăsături ce nu trebuie să fie la vedere la nuntă, în prezenţa mirelui şi a familei lui.

Ce se face cu voalul după nuntă. Reguli pe care trebuie să le respecte miresele

  • Voalul a devenit un simbol al castității și al modestiei miresei, începând cu secolul XVIII
  • O căsătorie evreiască poate include un ceremonial în care mirele aşeza voalul peste faţa miresei. Asta presupune respectul mirelui pentru mireasa lui. De altfel, mirele are dreptul exclusiv de a-și vedea mireasa, înaintea tuturor invitaților.
  • Voalul trebuie ridicat sau dat jos de pe fața miresei, doar dupe ce preotul a oficializat căsătorie.
  • Aduce ghinion voalul purtat într-o altă zi decât cea a nunții.
  • Chiar şi atunci când este încercat, este recomandabil că mireasa să nu poarte rochia de nuntă.
  • Dacă mireasa se uită în oglindă atunci când poartă voalul din orice alt motiv decât pentru a şi-l potrivi ori proba, se spune că mariajul va fi nefericit. Mirele îşi va părăsi aleasa sau chiar va muri înainte de nuntă.
  • Chiar și în ziua nunții, mireasa trebuie să se privească în oglindă cu voalul pus, în ultimul moment, înainte ca aceasta să meargă spre biserică.
  • În biserică, mireasa va intra cu voalul pe față. Asta o va proteja de deochi și de ghinioane.
  • Un voal de mireasă vechi este considerat de multe ori a fi mai norocos decât unul nou, în special dacă este împrumutat de la o femeie care are un mariaj fericit
  • Căderea voalului miresei este considerată a fi un semn rău, prevestitor de ghinioane.
  • Fetele care probează voalul unei mirese sunt sortite să rămână nemăritate.
  • Unul dintre cele mai importante obiceiuri este legat de ce se va întâmpla la nuntă, cu voalul miresei. Ei bine, se spune că, dacă i se pune unei fete pe cap, ea va fi următoarea care se va căsători. Ceremonia va avea loc în anul următor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.1 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *