Ce se face de Sfinții Constantin și Elena pentru spor și sănătate. Tradiția care atrage norocul și bogăția

Există câteva lucruri pe care trebuie să le faceți pentru a avea spor și sănătate. Iată mai jos, ce se face de Sfinții Constantin și Elena.
Ce se face de Sfinții Constantin și Elena pentru spor și sănătate. Tradiția care atrage norocul și bogăția

Sărbătarea Sfinții Constantin și Elena este prăznuită pe 21 mai, ziua în care se respectă tradiții și obiceiuri pentru a vă merge bine în viață. Există câteva lucruri pe care trebuie să le faceți pentru a avea spor și sănătate. Iată mai jos, ce se face de Sfinții Constantin și Elena pentru spor și sănătate, dar și tradițiile pe care este bine să le respecte orice credincios în această zi de mare sărbătoare.

Ce se face în ziua praznicului Sfinților Constantin și Elena

  • nu este bine să divorţezi sau să renunţi la o prietenie pentru că toată viaţa vei avea o pierdere pe plan financiar sau sentimental.
  • nu este bine să dai păsărilor cerului pâine, pentru că risipeşti sporului casei.
  • nu trebuie să strici cuibul păsărilor care au pui, oricât de zgomotoase ar fi acestea, pentru că în familie vor fi necazuri tot anul.
  • Gostpodarii nu trebuie să muncească la câmp: dacă nu se respectă tradiţia, recolta de struguri va fi stricată de grauri.

Ce se face de Sfinții Constantin și Elena pentru spor și sănătate

  • Pentru ca sporul să se adune într-o familie, gospodarul trebuie să noteze seria fiecărei bancnote cheltuite în fiecare zi.
  • Se spune că, astfel, banul rămâne în casă şi nu se înstrăinează.
  • Păstorii îşi aleg atunci baciul, stabilesc locul unde vor poposi stânele pe timpul verii.
  • Păstorii îşi aleg în ziua de Ispas paznicii care trebuie să le păzească turmele când sunt la păşune.
  • Păstorii aprind un foc, numit Focul Viu. Împreună cu oile, păstorii stau în preajma acestui foc.
  • În popor există convingerea că acest ritual, împlinit din generaţie în generaţie, are un rol protector împotriva pagubei şi a bolilor

Rugăciune puternică de Constantin și Elena

Se spune că în fiecare zi de mare sărbătoare este bine să rostiți o rugăciune puternică. Trebuie să faceți asta încă de la primele ore ale dimineții. Iată că și de Constantin și Elena există o rugăciune puternică ce vă ajută să aveți spor și sănătate.

Ce se face de Sfinții Constantin și Elena
Ce se face de Sfinții Constantin și Elena

„Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, după Dumnezeu şi Maica Domnului, voi sunteţi nădejdea noastră şi folositorii noştri; voi ne sunteţi nouă bucurie în vremea necazului, voi ne ocrotiţi în nevoi şi ne ajutaţi.

Voi sfintelor mănăstiri şi biserici le sunteţi păzitori; pentru aceasta cădem înaintea voastră cu lacrimi, rugându-vă să nu încetaţi a ne ajuta nouă, neputincioşilor, ci mijlociţi la Dumnezeu şi la Preacurata Lui Maică şi Pururea Fecioară Maria, ca şi pe noi să ne păzească fără prihană şi pe toţi să ne întărească în credinţă, până la sfârşitul vieţii, spre mântuirea sufletelor noastre. Amin!”

Sfinții Constantin și Elena se sărbătoresc în fiecare an pe data de 21 mai, fiind sărbătoare cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox. În acest an, sărbătoarea pică într-o zi de sâmbătă.

Sfântul Constantin cel Mare s-a născut în anul 272, în cetatea Naissus, din provincia romană Moesia Superior. Tatăl său, Constanțiu Chlor, care la acea vreme era general, a ajuns mai târziu la conducerea imperiului cu titlul de „caesar”, este precizat în creștinortodox.ro.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.3 53 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *