Ce se întâmplă cu creierul tău când îți verifici telefonul imediat ce te trezești. Vei renunța imediat la acest obicei

Efectele folosirii telefonului mobil imediat cum ne trezim sunt pe termen lung
Ce se întâmplă cu creierul tău când îți verifici telefonul imediat ce te trezești. Vei renunța imediat la acest obicei

Telefonul mobil a devenit un instrument indispensabil în zilele noastre. Ne ajută să păstrăm legătura cu apropiații, să știm ce se întâmplă, ne conectează, ne ajută să lucrăm și să comunicăm. Cu toate acestea, acest dispozitiv minunat are și partea sa mai puțin bună. O să vezi mai jos care sunt efectele telefonului mobil asupra creierului nostru.

Efectele telefonului mobil asupra creierului

În mod inconștient luăm telefonul când mergem la baie, când mergem la culcare, când ne trezim sau chiar, foarte periculos, când ne aflăm la volan. În creierul nostru se întâmplă cinci daune majore atunci când face toate aceste lucruri, viviendoencasa.mx.

Crește nivelul de stres și anxietate

Când primești atât de multe informații simultan, imediat ce te trezești, creierul este expus la niveluri ridicate de stres și anxietate. „Când ne trezim dimineața, ne uităm la telefon și vedem o listă de notificări, experiența ‘treziți-vă dimineața’ este încadrată în jurul unui meniu cu ‘toate lucrurile pe care le-am pierdut de ieri'”, a explicat Tristan Harris, fondator al Centrului pentru o Tehnologie Umană.

Pierderea timpului prețios

Cele două minute pe care ar fi trebuit să le petreci citind un e-mail pot deveni 20, 30 și chiar o oră, sărind de la o aplicație la alta și verificând toate notificările și postările prietenilor.

Pot apărea probleme de vedere

Gândește-te, ai ținut ochii închiși o noapte lungă, odihnindu-te, și de îndată ce îi deschizi ai acea lumina albastră puternică foarte aproape. Acest lucru îți poate deteriora ochii ireversibil, pe lângă faptul ca îți poate provoca dureri de cap și un disconfort care pot dura toata ziua.

Poate provoca depresie

Potrivit unui studiu al Universității din Goteborg din Suedia, privind utilizarea excesivă a telefonului mobil la persoanele în vârstă de 20 de ani, pe parcursul unui an s-a constatat că utilizarea la trezire este direct legată de creșterea riscului de depresie.

Dificultăți în a învăța

Un studiu al Universității din Philadelphia, care a analizat comportamentul a 400 de elevi cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani, a concluzionat că tinerii care au verificat în mod constant telefonul mobil s-au confruntat cu probleme de învățare și înțelegere.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.9 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *